Ga voor een avondje lachen naar deze Nederlandse cabaretiers

Vrije tijd door Britt

Heb je zin in een avondje lachen totdat je pijn in je buik hebt? Met vrienden lach je je natuurlijk ook rot, maar het is ook heel leuk om een avondje te genieten bij een Nederlandse cabaretier. Ga voor een avondje lachen naar één deze Nederlandse cabaretiers of ga ze allemaal af..

Lees ook: Leuke dingen om als broer en zus te doen

Henry van Loon

Voor een avondje de slappe lach moet je een ticket kopen voor Henry. Je kent hem vast nog wel van de hitserie De Luizenmoeder, maar hij speelt ook de grappigste voorstellingen in het theater. Hij zingt, doet typetjes, is eerlijk, herkenbaar en doet gek. Alles wat je verwacht bij een goede cabaretier. Hij neemt je mee naar zijn jeugd in Brabant, vertelt over de liefde van zijn leven Jelka van Houten en over zijn (stief-)kinderen. Bij een voorstelling van Henry van Loon zit je altijd goed.

Jochem Myjer 

Wie kent hem niet? Jochem Myjer speelt al meer dan twintig jaar de grappigste voorstellen voor jong en oud publiek. Geen één cabaretier heeft dezelfde stijl als Jochem. Hij stuitert over het podium en maakt de ene naar de andere grap. Met zijn typetjes is het sowieso lachen geblazen, net als de snelle manier van praten. Een avondje Jochem Myjer is niet alleen gezellig met vrienden, maar met de hele familie.

Yentl en de Boer

Dit komische vrouwelijk duo is ook een bezoekje waard. Yentl Schieman en Christine de Boer behoren al een tijd tot de top van de Nederlandse cabarettop. De twee hebben elkaar leren kennen op de De Amsterdamse Toneel & Kleinkunstacademie. Sinds hun succesvolle afstudeerprogramma in 2009 maken ze al jaren geweldige shows. Wat maakt hun nou zo uniek? Hun grappige en muzikale liedjes maken jou sowieso aan het lachen. Aanrader!

Patrick Laureij

De Rotterdammer Patrick Laureij heeft de lachers op z’n hand. Deze cabaretier en stand-up comedian is een echt talent. Zo won hij de Neerlands Hoop prijs en het Camerettenfestival. Met zijn Rotterdamse accent en humor pakt hij iedereen in. Grof, maar niet te grof. Hard, maar niet te hard. Hij weet een goede balans te vinden en dat wordt gewaardeerd. Hard lachen doe je zeker met Patrick Laureij.

Brigitte Kaandorp

Brigitte Kaandorp mag niet ontbreken in dit lijstje. Iedereen heeft wel eens hardop gelachen om een grappige video van haar uit een voorstelling. Wat dacht je van ‘Ik heb een heel zwaar leven’ of ‘Naar de wc / 2theloo’? Op dit moment treedt Brigitte niet op, maar wij wachten gewoon rustig af en kijken ondertussen de hilarische beelden online.