5X redenen waarom bankhangen beter is dan een avond uit

Vrije tijd door Anjali

Plannen voor de avond, maar blijf je stiekem liever thuis? Dit zijn vijf redenen om te gaan bankhangen.

Liever bankhangen

Je kent het wel: je vrienden willen gaan stappen op de vrijdag- of zaterdagavond, maar jij ziet het liever anders voor je. Een avondje op de bank je favoriete serie kijken met een bak popcorn kan net zo leuk zijn als een avondje terrassen of dansen. Deze redenen bewijzen dat het oké is als je af en toe lekker uit wilt rusten, alleen, met je partner of je (beste) vrienden.

1. Geen stress

Een avondje uit organiseren met een vriendengroep kan soms erg stressvol zijn. Niet iedereen kan op dezelfde dagen, en sommigen kunnen niet de hele avond. Daarnaast is de vraag: wie rijdt er? en wie vragen we nog meer mee? We snappen het als je deze stress wilt vermijden, dus thuisblijven en bankhangen is de beste optie.

2. Self care

Soms heb je de benodigde self care in je hoofd, en daar is echt niets mis mee. Een avond alleen of met je partner doorbrengen helpt je weer helemaal op te laden. Ook kun je door wat quality time je relatie versterken. Of je nu samen gaat koken, een bad neemt of een film kijkt: dat hebben jullie beiden wel verdiend na zo'n zware week. Dat uitgaan komt volgende week wel weer.

3. Anti sociale druk

Hoewel je vaak ook veel plezier hebt tijdens het uitgaan, is er altijd een bijzondere soort druk om het leuk te hebben en sociaal te doen. Dat kan soms heel vermoeiend zijn. Thuis hoef je je daar niet druk om te maken: je kunt altijd jezelf zijn, zonder je druk je maken om wat anderen van je denken. Je hoeft je niet te schamen als je in die pyjama die je vijf jaar geleden hebt gekocht rondloopt met een gezichtsmasker op, want er is niemand om je heen die een mening kan vormen.

4. Geld besparen

Het kost nogal wat, het leven. En uitgaan al helemaal: denk aan vervoer, entree, garderobe, drankjes en eten, dat kost je zeker wel een zakcentje. De avond thuis doorbrengen bespaart je heel veel geld, en bovendien is het een goeie smoes als je de plannen toch al niet wilde doorvoeren en liever wilde bankhangen.

5. Flexibel

Heb je dinerplannen? Dan zul je je ruim van te voren moeten klaarmaken, berekenen hoe ver het restaurant van jouw locatie af is en je je daarom aan een strakke planning moet houden. Daar heeft niet iedereen zin in. Bovendien: thuis eet je wanneer je wilt en kun je eruit zien hoe je wilt. Lekker bankhangen met je zelfgemaakte maaltijd dus.