Dit zijn de beste survivaltips voor het scoren van concertkaartjes

Vrije tijd door Maya Luz

Concertkaartjes kopen is tegenwoordig een heel gedoe. Je hebt ontzettend veel geluk nodig om voor sommige artiesten aan kaarten te komen. Naast geluk kan goede voorbereiding ook enorm helpen. Met deze survivaltips vergroot jij jouw kans op concertkaarten voor je favoriete artiest.

Lees ook: De leukste clubs in Nederland om heerlijk te dansen

Zorg ervoor dat je van tevoren alles weet over de kaartverkoop

Oké, je favoriete artiest heeft een tour aangekondigd. Tijd om aan de slag te gaan met tickets scoren. Lees je van tevoren in over waar de shows zijn en hoeveel er gehouden worden. Hierdoor krijg je al best een goede indicatie van hoeveel kans je maakt op tickets. Bedenk van tevoren wat voor kaartjes je zou willen zodat je geen keuzestress krijgt tijdens de kaartverkoop. Houd er wel rekening mee dat de kaartjes die je wil al uitverkocht kunnen zijn zodra jij aan de beurt bent. Zorg altijd voor een plan B. Bedenk ook even hoeveel je maximaal uit wil geven aan de kaartjes.

Veel grote artiesten werken tegenwoordig ook met speciale codes waar je je voor moet inschrijven. Check altijd goed of dit moet en houd je mailbox in de gaten om te zien of je toegang krijgt tot de verkoop. Zorg er tot slot voor dat je precies weet op welke site je moet zijn voor de verkoop en op welke dag en tijd de verkoop start.

Houd je ogen open voor eventuele pre-sales

Sommige artiesten geven fans toegang tot een pre-sale. Hiervoor moet je soms een bepaald wachtwoord hebben of je moet er specifiek voor worden uitgenodigd. Houd de sociale media van de artiest goed in de gaten om te zien of ze aan pre-sales doen. Als je meedoet aan een voorverkoop is de kans een stuk groter dat je een kaartje kunt scoren dus het is altijd een goed idee om hiernaar te kijken.

Ga op tijd klaarzitten

Op de dag van de kaartverkoop is het verstandig om op tijd klaar te gaan zitten. Je hoeft tegenwoordig niet uren van tevoren klaar te gaan zitten. Iedereen krijgt meestal een willekeurige plek in de wachtrij toegewezen als je voor de starttijd aanwezig bent. Ga dus bijvoorbeeld een kwartiertje van tevoren naar de site en log in. Zo weet je zeker dat je niet per ongeluk achteraan moet sluiten.

Zorg voor een goede internetverbinding

Om te voorkomen dat je uit de wachtrij wordt getrapt, is goede internetverbinding essentieel. Slechte WiFi kan binnen no time je kans op kaartjes verlagen, en dat is niet de bedoeling!

NIET REFRESHEN

De eerste regel van online kaartjes kopen is: niet refreshen. Zodra je eenmaal in de wachtrij staat, heeft het geen nut om de site te refreshen. Doe je dit wel, dan kom je hoogstwaarschijnlijk achteraan in de rij terrecht. Doe het dus vooral niet!

Gebruik meerdere apparaten of schakel vrienden en familie in

Je kunt je kansen vergroten door op meerdere punten tegelijk in de rij te gaan staan. Maar dit kun je niet op hetzelfde apparaat doen. Pak eventueel een tweede apparaat erbij om te zien welke er eerder aan de beurt is. Als je deze artiest echt heel graag wil zien kun je ook aan vrienden en/of familie vragen of ze voor je in de wachtrij willen gaan staan.