Harry Potter-schrijver J.K. Rowling herhaalt standpunten tegen transgenders: 'Geen probleem met arrestatie'

Media door Alyssa

J.K. Rowling, de wereldberoemde schrijfster van de Harry Potter-reeks, heeft op X opnieuw voor ophef gezorgd met haar pittige uitspraken over transgenders. In een reeks berichten op het platform verkondigde J.K. Rowling haar mening over transgenders waarin ze beweerde dat bepaalde transvrouwen eigenlijk gewoon nog steeds mannen zijn. Opmerkelijk genoeg schreef Rowling zelfs dat ze bereid is om voor haar standpunten achter de tralies te belanden.

Arrestatie

"Vrijheid van meningsuiting en geloof zijn in Schotland voorbij als het nauwkeurig beschrijven van biologisch geslacht als strafbaar wordt beschouwd", begon Rowling haar rant op X. De schrijfster, die in Edinburgh woont, gooit er vervolgens gewoon nog een schepje bovenop: "Hoewel ik momenteel niet in het land ben, kijk ik ernaar uit om gearresteerd te worden bij mijn terugkeer naar de geboorteplaats van de Schotse Verlichting, als wat ik hier heb geschreven over transgenders een overtreding is onder de nieuwe wet", pent de maakster van Harry Potter.

Lees ook: Oh no! Blijft de 'Harry Potter trein' in Schotland rijden? Ritje is nu mogelijk te gevaarlijk

'1 april'

Hier stopt het nog niet. Er volgt nog een bericht waarbij een flinke sarcastische ondertoon te horen is. Rowling vervolgt: "1 april. De mensen die ik eerder noemde zijn natuurlijk geen vrouwen, maar gewoon mannen."

Aangifte

Dit is niet de eerste keer dat de kinderboekenschrijfster controversiële standpunten inneemt met betrekking tot transgenders. Eerder deze maand diende presentatrice India Willoughby, die ook genoemd werd in Rowling's berichten, een klacht in bij de politie. Rowling zou Willoughby, die in 2015 een geslachtsoperatie onderging, herhaaldelijk hebben aangesproken met 'hij' en 'hem'. Dit terwijl Willoughby door het leven gaat als vrouw en zelf de voornaamwoorden 'zij' en 'haar' gebruikt en zo dus ook aangesproken wil worden.

Gelijke samenleving

De recente opmerkingen van Rowling hebben tot veel discussie geleid en worden veroordeeld door veel mensen wereldwijd. Het incident benadrukt de voortdurende strijd voor gelijke rechten en acceptatie van transgenders. We moeten blijven streven naar een samenleving waarin iedereen wordt gerespecteerd, ongeacht hun genderidentiteit.

Lees ook: Oplettende fan ontdekt fout in Harry Potter-reünie