Ziggy Krassenberg open over zware jeugd: 'Wil niet als mijn familie eindigen'

Media door Alyssa

Ziggy Krassenberg deelt in Realitea een stukje van zijn verleden. Naast zijn zoektocht naar zijn identiteit, zorgde zijn thuissituatie ook voor de nodige stress, uitdagingen en zorgen.

American Idol

Ziggy heeft al een tijdje geprobeerd om door te breken in Nederland door deel te nemen aan diverse talentenjachten, maar tot nu toe heeft hij nog niet het succes geboekt waar hij op hoopte. Maar laat dat zijn spirit niet breken! Hij blijft in zichzelf geloven en neemt een gedurfde stap door auditie te doen bij American Idol, helemaal aan de andere kant van de oceaan. En raad eens? Hij slaagt erin om de juryleden tijdens zijn auditie volledig te betoveren.

Heroïne

"De Amerikaanse droom is altijd al een grote wens van mij geweest", vertelt Ziggy in Realitea. Hij vindt de hele sfeer om het programma geweldig, maar realiseert zich ook dat Amerikanen vaak interesse tonen in 'het tragische verhaal' achter mensen. Daarom deelde hij tijdens zijn auditie zijn moeilijke thuissituatie en de pesterijen vanwege zijn seksuele geaardheid. "Ik heb ook gesproken over mijn moeder, die verslaafd was aan heroïne."

'Heb verschillende mensen verloren'

"Ik heb een behoorlijk zware jeugd gehad", deelt hij. "Ik heb eigenlijk nooit echt geluk gekend. Mijn moeder was verslaafd, mijn vader was verslaafd." En alsof dat nog niet genoeg was, raakten ook meerdere ooms verslaafd aan drugs of alcohol. "Ik heb al verschillende mensen verloren door drugs of alcohol."

Uit de kast 

Daarbij heeft Ziggy zich altijd anders dan anderen gevoeld. "Op school was ik altijd lekker gek, creatief en ik zong ook altijd." Op de middelbare school ontdekte Ziggy dat hij op mannen viel. In eerste instantie hield hij dat geheim, maar later kwam hij toch uit de kast. "Toen ben ik enorm gepest, vernederd en getreiterd", vertelt hij met tranen in zijn ogen.

Huiselijk geweld

Toen de vader van Ziggy een nieuwe vriendin kreeg, werd zijn thuissituatie nog slechter. "Ze mocht me niet, dus werd ik weggedrukt. Uiteindelijk ben ik zelfs uit huis geplaatst. Ik heb te maken gehad met huiselijk geweld en ongepaste aanrakingen." Zowel fysiek als seksueel, geeft hij toe. "Ik heb echt alles wat je maar kunt bedenken meegemaakt."

Motivatie

De enige grote droom die Ziggy altijd al heeft gehad, was om iets groots te bereiken met zijn zangtalent. "Ik wil niet eindigen zoals mijn familie," benadrukt hij. Deze midset geeft hem de kracht om door te zetten. Ziggy is vastbesloten om door te breken, of dat nu in Amerika of in Nederland gebeurt, dat maakt hem niet uit. De spectaculaire auditie van Ziggy bekijk je hieronder.

 

Lees ook: De leukste dingen om te doen tijdens de Pasen