Empowerende reis: Fajah Lourens omarmt littekens na verwijderen borstimplantaten

Media door Alyssa

Een tijdje terug heeft Fajah Lourens haar borstimplantaten laten verwijderen. De fitnessgoeroe deelt nu vol trots op Instagram dat ze eindelijk kan zeggen dat ze haar littekens heeft kunnen leren ‘omarmen’.

Afscheid

Fajah ademt natuurlijk gezondheid in alles wat ze doet. Voor de fitgirl hoorden borstimplantaten al lang niet meer bij het plaatje. Ondanks de uitdagende vaarwel, deelt Fajah nu vol trots waarom ze besloot afscheid te nemen van haar borstimplantaten.

‘Littekens en geen borstimplantaten meer’

Op Instagram plaatst Fajah een uitgebreide post over haar borstimplantaten. "Ja, ik heb littekens en geen borsten meer", begint Fajah haar verhaal bij een kiekje waarop ze in haar bikini poseert. Naar eigen zeggen stroomt haar inbox namelijk dagelijks vol met vragen over haar borsten. "Heb je ze laten liften? Ja. Heb je spijt? Nee", pent Fajah open en eerlijk. "Ik heb ook geen spijt van de jaren dat ik ze had. Ik kijk terug op alle geweldige levensfasen waarin ze prima pasten."

Nieuwe levensfase 

De sportfanaat bevindt zich in een nieuwe levensfase, een die ze naar eigen zeggen als erg bevrijdend ervaart. "Ik heb jarenlang veel te kritisch naar mezelf gekeken op alle mogelijke vlakken. Het was bij mij eigenlijk nooit goed genoeg. Maar nu ben ik blij dat ik van mezelf heb leren houden. Ik besef mij nu dat alleen het hier en nu echt telt."

‘Leer jezelf accepteren’ 

Voor andere meiden die twijfelen over het laten verwijderen van hun borstimplantaten, heeft Fajah een duidelijke boodschap: "Dit gaat over jou. Leer jezelf te accepteren, omarm wie je bent, houd van jezelf.

De tekst gaat verder onder de Instagram-post. 

Meer op Instagram

Fajah naar Spanje?

Na haar breuk met ondernemer Patrick lijkt het nu dus weer goed te gaan met Fajah. Hoewel er even werd gespeculeerd over een mogelijke romance tussen Fajah en NPO Radio 2 DJ Ruud de Wild, lijkt de fitnessgoeroe vooral druk bezig te zijn met het verwezenlijken van haar grote droom. Eerder liet ze namelijk doorschemeren, dat ze op zoek is naar een huis in het zonnige Spanje. "Jessie Jazz Vuijk en Kaj Gorgels wonen samen op Ibiza. Zij gaan om de zoveel tijd naar Nederland om bijvoorbeeld een podcast op te nemen. Toen ik haar op Instagram zag zitten met een kopje koffie in het zonnetje, dacht ik: dat wil ik ook", vertelde ze destijds tegen De Telegraaf.

Lees ook: Fajah Lourens voor het eerst oma geworden: "enorm trots"