Dit zijn de zeven schoonheden bij mannen

Beauty door Maya Luz

Bij het woord schoonheid denken veel mensen waarschijnlijk als eerst aan vrouwen. Maar de zeven schoonheden zijn er zeker niet alleen voor de dames, ook de mannen kunnen deze hebben. Dit zijn de zeven schoonheden voor mannen.

Lees ook: Dit zijn de zeven schoonheden (voor alle genders)

Gezichtshaar

Of het nou om stoppeltjes of een volle baard gaat, gezichtshaar is een van de zeven schoonheden. Gezichtshaar is over het algemeen iets dat alleen mannen hebben, dus maakt het hebben hiervan ze extra mannelijk. Hou jij meer van een getrimde snor, baard of licht stoppeltje? Het hebben van volle wenkbrauwen wordt ook als aantrekkelijk gezien.

Volle lippen

Het hebben van volle lippen wordt vaak als iets moois gezien bij vrouwen, maar bij de mannen is dit ook prachtig. Dit maakt een man in de ogen van veel mensen een stuk aantrekkelijker, zolang de lippen niet te groot zijn. Zolang de lippen een mooi tussenmaatje hebben en er goed verzorgd uitzien, is het erg aantrekkelijk. Heren, pak dus vooral je lippenbalsem er wat vaker bij!

Licht haar en donkere ogen, of andersom

Het hebben van een sprekend contrast tussen je haarkleur en oogkleur is een van de zeven schoonheden bij zowel mannen als vrouwen. Denk hierbij aan donker haar met lichte ogen, of juist blond haar met donkere ogen. De focus ligt hier vooral op het contrast. Dit wordt vaak gezien als verleidelijk en mysterieus.

Een brede kaaklijn

Het hebben van een goede kaaklijn wordt door veel mensen aantrekkelijk gevonden bij een man. Het wordt al eeuwenlang gezien als een teken van schoonheid. Dit zou namelijk betekenen dat een man een hoger testosterongehalte heeft. Dit geeft een man een wat ruiger uiterlijk. En dat is iets waar veel vrouwen wel van houden.

Een gespierd lichaam

Een man die af en toe naar de gym gaat, wordt door veel dames zeker gewaardeerd. De focus ligt hier vooral op de armen en rug, sixpack, schouders en borstkas. Een man hoeft zeker geen bodybuilder te zijn, maar een beetje spierdefinitie is voor veel vrouwen een enorme plus. Maar dit is voor de mannen zeker geen excuus om legday te skippen.

Een kaal hoofd

Dit is misschien een van de meest verrassende schoonheid, maar een kaal hoofd is er zeker eentje. En dat terwijl gezichtsbeharing juist wel welkom is. Met een kaal hoofd vallen de gezichtskarakteristieken meer op, en dat is zeker geen nadeel.

Sterke gelaatstrekken

Een aanwezige neus wordt vaak als erg aantrekkelijk gezien. Daarbij gaat het voornamelijk om het formaat, niet per se om de vorm. Daarnaast wordt een grotere of unieke kin ook enorm gewaardeerd.

Lees ook: 10x onweerstaanbare geuren voor mannen