Muizen in huis? Met déze slimme truc blijven ze voorgoed weg

Wonen door Anne-Fleur

Krijg jij ook zulke enorme kriebels bij het zien van een muis? Dan je ben je absoluut niet de enige. Menig mens gruwelt al bij de gedachte aan muizen, laat staan muizen in je huis. Toch is dit helaas voor velen een veelvoorkomend probleem. Maar, geen muizen meer met déze slimme truc.

Lees ook: Een stijlvolle en praktische vloer voor huisdiereigenaren

Muizen in huis

Korte metten maken met die kleine (of soms grote) knaagdiertjes in je huis? Dat is zo makkelijk nog niet. Muizen kunnen in zowel elk kleine gaatje of kiertje kruipen, waardoor het lijkt alsof je geen schijn van kans kan maken bij het verjagen deze beesten. Zelfs muizenvallen werken soms averechts.

Je kunt natuurlijk een ongediertebestrijder laten komen om de boel te verjagen, maar dat kost ook een hele hoop geld. Een slimmer (en goedkoper) middel is in zo'n geval wel net zo handig. We leggen het je uit.

Slimme truc

Theeleut of niet, het is tijd om theezakjes in te slaan! Muizen kunnen de geur van thee namelijk écht niet aan. Je kunt je theezakje gebruiken nadat je een lekker kopje hebt gedronken, of je kunt het speciaal als bestrijdingsmiddel inzetten en het gewoon gebruiken. Maar voor welke thee gaan we dan? Nou, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit, al walgen die beesten wel heel erg van muntthee. Just saying...Voor munt-liefhebbers is dat natuurlijk een heuse uitkomst: muizen verjagen met munt(thee). Of het nu theezakjes zijn of takjes met munt, muizen kunnen er niet tegen.

Zo ga je te werk

Hoe je de theezak-truc uitvoert is eigenlijk net zo simpel als dat het klinkt. Je verzamelt een hoop theezakjes, het liefst zo geurend mogelijk. Deze stop je daarna in een bakje zodat de theegeuren lekker kunnen broeien. Zet het bakje vervolgens op een plek waarvan jij denkt dat de muizen vandaan komen, et voilà. Binnen de kortste tijd is er geen muis meer te bekennen. Die gaan liever op zoek naar een huis zónder stinkende thee.

Lees ook: Rachel (47) heeft haar huis al 4 jaar niet schoongemaakt: “Mijn woning is schoner dan die van anderen”