Heftig: man vermoordt zijn vriendin voor online minnares, maar zij blijkt niet te bestaan

Relaties door Zita

Liefde maakt blind, zeggen ze toch? Voor Nicolas H., een man uit Frankrijk werd deze blindheid één grote vlek. Hij werd namelijk zó verliefd op een online minnares, dat hij zijn vriendin vermoordde, in de hoop dat zijn virtuele relatie werkelijkheid zou worden. Omg! Dat is nog niet alles, want later blijkt dat deze online minnares helemaal niet bestaat.

Vermoordde vriendin

Eerder dit jaar, op 28 januari, werd de partner van Nicolas H. dood gevonden in haar woning in het Franse dorp Beussent. Bij het vinden van haar lichaam waren wonden te zien. Haar partner, die de politie waarschuwde, zei dat hij haar lichaam had gevonden toen hij terugkwam van de bakker. Het ging om een ‘uit de hand gelopen overval’ volgens hem. In het onderzoek sloten ze dit vervolgens al snel uit. Maar wat wel bleek, was dat de man een online minnares had. Een persoon van wie hij de echte identiteit niet kende.

Lees ook: Patricia´s zoon werd vermoord: ´Hij was op slag dood´

Nep online minnares

De online minnares waar het om draait, deed zich op Facebook voor als ‘Béatrice Leroux’. Béatrice bleek in werkelijkheid helemaal niet te bestaan en was dus een neppersonage. Het profiel werd gebruikt door een oplichter. De Fransman gaf uiteindelijk toe dat hij zijn partner met voorbedachte raden om het leven heeft gebracht, omdat hij hoopte dat zijn virtuele relatie werkelijkheid zou worden. Dit schokkende nieuws is helaas vaker dan we denken werkelijkheid. In Frankrijk vindt er gemiddeld om de drie dagen femicide plaats. Heftig..

Lees ook: David (45) zet zijn eigen dood in scène en verschijnt op begrafenis: "wilde mijn familie een lesje leren"