Hoe vaak denken mensen aan seks?

Intiem door Juliët

Hoe vaak denken mensen nou eigenlijk aan seks? Vaak roepen we dat mannen om de zeven seconden aan seks denken. Maar hoe zit dit eigenlijk bij vrouwen? Hoe vaak zijn we er nu eigenlijk mee bezig? Dit hebben wij voor je uitgezocht. Lees gauw verder en kom erachter hoe vaak we aan seks denken. Sexy time!

Hoe vaak denken we aan seks?

Hoe vaak zeggen we wel niet dat mannen om de zeven seconden aan seks denken. Maar laten we eerlijk zijn, we zitten allemaal wel eens te dagdromen over die ene hete nacht. Hoe vaak we over seks fantaseren varieert per persoon van dag tot dag. De hersnen van bepaalde mensen zijn namelijk meer ingesteld op seks dan het brein van een ander. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn. Zo spelen horomonen een rol, maar ook stemming, omgeving en de fase in je leven. In de puberteit lijkt het alsof we maar aan één ding kunnen denken. De ene keer is het een verlangen en de andere keer een fantasie.

 

Verschil mannen en vrouwen

Op een universiteit van Ohio werd een onderzoek gestart om te kijken hoe vaak mannen en vrouwen aan seks denken. Een week lang moesten studenten opschrijven als ze aan seks dachten. Bij mannen was de uitkomst niet verrassend, want ze dachten gemiddeld meer aan de daad dan de vrouwen. Gemiddeld dachten mannen 28 minuten aan seks. Maar als je misschien dacht dat vrouwen amper aan seks denken, dan heb je het is. Vrouwen zitten namelijk gemiddeld 50 minuten over vrijen te fantaseren. Oops!

 

Seksuele verlangens

Beide geslachen kunnen intens verlangen naar vrijen en vooral het genot ervan. Het verschil tussen mannen en vrouwen zit met name in het verschil in verlangens uiten en ervaren. Zo worden mannen vaak aangemoedigd om openlijk over seks te praten, terwijl vrouwen soms geconfronteerd worden door bepaalde stigma's en taboes rondom seksualiteit. Vrouwen die genieten van seks worden al vaak 'goedkoop' genoemd. "Ze vroeg erom" is zelfs een veelgebruikt excuus bij seksueel geweld. Door deze vorm van seksuele ongelijkheid zorgt ervoor dat vrouwen wat voorzichtiger zijn met hun seksualiteit.

 

Eigenlijk zit er tussen de mannen en de vrouwen maar weinig verschil als het gaat om de daad. We hebben allemaal wel eens ondeugende fantasieën. Het idee dat mannen dus veel met hun hoofd bij seks zitten is meer een stereotype. Vrouwen kunnen er net zo goed wat van. Ze zeggen het misschien alleen wat minder snel.