Dries Roelvink reageert op islam-interesse van zoons Dave en Donny: "hoop dat ze rust vinden"

Celebs door Jennifer

Het nieuws dat Dave en Donny Roelvink interesse hebben voor de islam, komt destijds wel wat onverwachts uit de lucht vallen. Bij de Roelvinkjes is eigenlijk nooit sprake geweest van een godsdienst. Toch is vader Dries zich niet helemaal rot geschrokken. Hij is juist wel blij dat zijn zoons, die nogal wat problemen hebben ervaren, interesse hebben in een geloof.

Dries Roelvink over islam-interesse zoons

Vorig jaar komt naar buiten dat beide zoons van Dries Roelvink, Dave en Donny, interesse hebben in de islam. Dat is best opvallend, aangezien er bij de Roelvinkjes kennelijk nooit sprake is geweest van een geloof. Dat was in ieder geval niet het geval bij Dries in zijn jongere jaren, zo vertelt hij aan journalist Salaheddine Benchikhi in zijn YouTubeserie 'de dood, God en het hiernamaals'. "Over geloof werd helemaal nooit gesproken. Het leek net of het niet bestond," zegt hij. Op het moment dat hij later lessen kreeg over het geloof, was Dries zelf ook niet erg onder de indruk. Dan helpt het ook niet mee, dat zijn familie het altijd heeft afgestempeld als 'onzin'.

Toch ontstaat nu bij Dries zijn zoons wél interesse in een geloof. Dit komt doordat zij meer in contact komen met andere culturen dan Dries destijds. "Dave en Donny hebben veel meer bijvoorbeeld Marokkaanse vrienden," vertelt hij. Daarmee ontstonden ook steeds diepere gesprekken over bijvoorbeeld het geloof. En daar verdiepen ze zich nu zelf dus meer in. Iets waar vader Dries niet van is geschrokken. Hij juicht het naar eigen zeggen zelfs toe. Zelf is hij bijvoorbeeld wel wat angstig voor de dood, doordat hij niet weet waar hij terechtkomt. Hij hoopt dat Dave en Donny hier minder last van gaan hebben: "Want ik weet dat ze het allebei hebben gehad of nog steeds hebben."

Minder angst voor dood

Dries heeft er ook geen enkel probleem mee, als zij zoons uiteindelijk moslim worden. Hij hoopt vooral dat zijn zoons "rust vinden" in het geloof. "Het zou mooi zijn als ze ergens in gaan geloven," vertelt hij. Dan hebben ze hopelijk niet de levenslange angst voor de dood. Hij merkt bij Donny al wel wat verandering sinds hij gelooft in de islam. Alleen worstelt Dave nog wel erg met zijn problemen. "Heel veel dingen houden hem nog bezig," vertelt Dries. Hij hoopt dat Dave uiteindelijk net zo zen wordt als broer Donny.

Zelf hoeft Dries zich trouwens niet meer te binden aan een geloof, zegt hij eerlijk. Hij vertelt: "Om nou op mijn 65ste nog mijn hele manier van leven aan te gaan passen aan een godsdienst. Nou, daar ben ik misschien al te laat mee." Hij vindt het ook belangrijker voor zijn zoons, dat zij de rust gaan vinden.

Lees ook: Dave Roelvink gaat mensen met verslaving helpen: "wil social media op goede manier inzetten"