Een historisch moment in eerste aflevering Kopen Zonder Kijken: "Je bent de eerste"

Media door Zita

Gisteravond startte een nieuw seizoen van Kopen Zonder Kijken op RTL 4. Het populaire programma waar Martijn Krabbé en zijn team woningzoekenden helpen aan een nieuwe woning (zonder dat de deelnemers de woning zelf eerst te zien krijgen). Je moet het maar durven. Tijdens deze eerste nieuwe aflevering, hebben we meteen te maken met een primeur en dat is in dit programma een historisch moment.

Dit artikel bevat spoilers van de aflevering van maandagavond 11 maart. Wil je de aflevering nog zien? Lees dan niet verder.

Myra en Toon in Kopen Zonder Kijken

In de eerste aflevering staan alleenstaande moeder Myra (42) en haar zoon Toon (10) centraal. Dat is dan ook meteen een primeur, want nooit eerder stond er maar één woningzoekend gezin of stel centraal. Niet alleen dat is een primeur in dit programma, want ook nooit eerder volgden Martijn en zijn team een alleenstaande moeder. Makelaar Alex van Keulen merkte dan ook gelijk op dat Toon de jongste deelnemer ooit van dit programma is.

Geen kans van slagen

Myra en Toon wonen in een kleine woning in Rotterdam Blijdorp. Hun wens is simpel: ze willen graag een eengezinswoning met minimaal drie slaapkamers en een fijne tuin. Mocht dit écht niet lukken? Dan vinden Myra en Toon het ook niet erg om in het dorp Bergschenhoek te wonen. Ze hebben een budget van 480.000; dat moet wel lukken, zou je denken. Toch is deze zoektocht voor de Myra als alleenstaande moeder bijna onmogelijk. “Je wordt niet als serieuze partij gezien”, vertelt Myra in de aflevering. Zelfs met een bod van 70 duizend boven de vraagprijs, lukte dit niet.

Een nieuw huis

Aankoopmakelaar Alex van Keulen en bouwdeskundige Bob Sikkes slagen erin om een prachtige woning te vinden voor Myra en Toon. Ze hebben een woning gevonden in een geliefde buurt van Myra. Dat maakt Myra en Toon dolgelukkig: hun enthousiasme spat van het scherm af. Het huis is helemaal in stijl van Myra en ook Toon zijn wensen zijn allemaal realiteit geworden. Hij wenste bijvoorbeeld graag een raam in zijn kamer. Nou, dat is gleukt.

Positieve reacties

Myra en Toon krijgen ontzettend veel positieve reacties. Mensen gunnen het de alleenstaande moeder en haar zoon enorm en worden zelfs emotioneel bij het zien van het geluk van Myra en Toon. “Het werd tijd, een alleenstaande moeder”, lezen we bijvoorbeeld op X.