Deze series op Netflix zijn perfect voor jou als je houdt van bebloede series

Media door Kyra

Streamingsdiensten zoals Netflix staan vol met series. Elk genre heeft minimaal één serie op een streamingsdienst. Dat is dus lastig zoeken naar een serie die je écht interesseert. Wij hebben wat series voor je opgezocht, als je klaar bent met zoeken en zin hebt in crime, bloed en horror.

Deze series op Netflix zitten vol met bloederige scènes

Ares

Wie denkt dat Nederland alleen maar romcom films en series maakt, heeft het mis. In 2020 kwam Netflix met Ares. Een dramaserie met horror en mysterie. Rosa is net begonnen met studeren in Amsterdam. Ze is geïnteresseerd in een exclusieve studentenvereniging, omdat een vriend, Jacob, ook bij de vereniging betrokken is. Jacob is er op tegen dat Rosa lid is, maar Rosa zet door en sluit zich aan.

Rosa is het buitenbeentje in de vereniging. Ze komt als enige niet van een rijke familie en is maar half Nederlands. Dat valt op tussen alle rijke, witte mensen. De leden behandelen Rosa anders dan de rest, met een reden. De studentenvereniging, genaamd Ares, is niet een normaal genootschap. Ze bestaan al honderden jaren en hebben een grote geschiedenis in het slavernijverleden. Ook hangt er meer een cult sfeer, dan een gezellige sfeer die je voor je ziet.

Wil je weten waarom de vereniging zo heet, wat hun verleden met het heden te maken heeft en hoe Rosa’s leven in het genootschap vergaat? Kijk dan de acht afleveringen van Ares op Netflix.

Sweet Home

Ook Zuid-Korea houdt wel van een bloedbad. Zo zijn er meerdere series die dit erg goed doen, zoals Kingdom en A Killer Paradox, maar wij kiezen ervoor om je meer te vertellen over Sweet Home. Het eerste seizoen kwam uit in 2020, het tweede seizoen in 2023 en het derde seizoen is gepland voor de zomer van 2024.

Cha Hyun-su heeft de middelbare school niet afgemaakt, heeft last van depressie en is suïcidaal. Hij verhuist naar een appartementencomplex. Hij verlaat zijn appartement nooit en bestelt altijd zijn eten. Op een dag ziet hij dat zijn bezorgde noedels open zijn gemaakt. Hij verlaat zijn appartement om te zoeken naar de dader. De wereld is alleen niet meer zoals die was. Het is overgenomen door monsters en ook het appartementencomplex is niet veilig. Samen met de andere bewoners probeert Hyun-su de monsters te verslaan. Hoe dit afloopt zie je op Netflix.

Stranger Things

Dit is de bekendste bloederige serie op Netflix. Na vier spectaculaire seizoenen die al op de streamingsdienst staan, verwachten we volgend jaar seizoen 5. Voor de mensen die niet weten wat Stranger Things is of waar het over gaat, leggen we het uit.

Het verhaal speelt zich af in een Amerikaans stadje genaamd Hawkins, in de jaren 80. Op het eerste gezicht lijkt dit een hele normale plek, maar niets is wat het lijkt. Een jongen raakt vermist, wetenschappers testen op kinderen en een andere wereld? Voorlopig weten de inwoners van Hawkins hier nog weinig van af.

Een aantal jongens spelen in de kelder van Mike, één van de hoofdpersonen, een potje Dungeons and Dragons (D&D). Na het wekelijkse spel fietst Will, een ander hoofdpersoon, naar huis, maar komt daar nooit aan. Iedereen gaat opzoek, maar gaat het lukken?

Aan de buitenkant van Hawkins, is een groot laboratorium. In een uithoek van dit laboratorium, wonen allerlei kinderen. Ze lijken allemaal op elkaar, met hetzelfde kapsel en dezelfde outfit. In de loop van de seizoenen krijg je steeds meer en meer te weten over wat er nu precies afspeelt in dit laboratorium. Nu tóch benieuwd geworden? Begin nu aan Stranger Things en wees volgend jaar paraat om het nieuwe seizoen te bingen.

Black Summer

Zombies doen het altijd goed in een serie vol met bloed. Zo ook bij Black Summer. Om er nog een schepje bovenop te doen, is dit ook nog eens een Apocalyps. Zombies houden van het brein en doen er ook alles aan om dit te krijgen. Als dat geen bloedbad is, weten wij het ook niet meer.

Het is zes weken sinds de zombie apocalyps is begonnen. Iedereen probeert bij het stadium te komen, waar ze veiligheid beloven. Anna staat samen met haar ouders, Rose en Patrick, in de rij om het voertuig naar het stadium te betreden. Anna heeft succes, maar Rose en Patrick worden tegengehouden, omdat Patrick een bijtwond blijkt te hebben. Zonder genade rijdt de vrachtauto met mensen weg. Naast Rose, die nu haar dochter én man kwijt is, zijn er nog meer mensen achtergelaten. Samen met andere overlevenden gaat Rose op pad naar het Stadium.

Santa Clarita Diet

Wil je een mix van comedy en horror? Ga dan eens zitten voor Santa Clarita Diet. Deze serie gaat over een normaal gezin, beide ouders zijn makelaars en wonen in een dure wijk. Op een dag voelt Sheila, een van de ouders, zich niet lekker en gaat met Joel, de andere ouder, naar het ziekenhuis. Ze komen er alleen nooit aan, door de lange files op de weg. Ze keren maar terug naar huis. Sheila blijft zich slechter voelen. De buurjongen, Eric, denkt te weten wat er aan de hand is. Sheila is dood, net zoals een zombie. Ze heeft menselijk vlees nodig om te blijven leven. Dit is best wel een shock voor de familie. Tijdens een nare ontmoeting met Gary, eet ze hem op. Het rare is, het bevalt haar nog ook! Hoe gaan Sheila en haar familie om met deze nieuwe levensstijl?

Alice in borderland

Japan weet hoe ze een goede serie moeten maken. Dat zie je zeker terug in Alice in Borderland. Deze Japanse science fiction thriller dramaserie is al populair sinds de release en blijft dit ook wel. De serie begint in Tokyo, waar Arisu samen met zijn vrienden Karube en Chōta. Na een woordenwisseling verstoppen ze zich in een wc. Als ze weer naar buiten gaan, zien ze dat de stad stil en leeg is. Op een billboard staan aanwijzingen naar de game arena. Al snel komt het drietal erachter dat zij in een spel zijn beland. Het is niet een spel zoals je die op tv ziet, maar net zoals bij Squid Game is dit een spel van leven of dood. Wat is er gebeurd? En overleven de vrienden dit? Ga naar Netflix en vind het antwoord.

Slasher

Als laatste aanbeveling hebben we Slasher. Deze 5-delige serie heeft elk seizoen een andere moordenaar als hoofdpersoon. Elke moordenaar heeft een andere reden om te doden en deze ontdek je tijdens het kijken van een seizoen. Elk seizoen heeft ook een subtitel. Zo heeft het eerste seizoen The Executioner als subtitel en seizoen vijf Ripper. Seizoen één, twee en drie zijn te vinden op Netflix. Voor de andere twee seizoenen ben je welkom op Prime Video.

De verhaallijn van seizoen één is als volgt. Sarah verhuist samen met haar man terug naar haar geboortehuis in Waterbury, Canada. Daar zijn haar ouders vermoord, voordat Sarah geboren werd. De politie ving de moordenaar met Sarah in zijn handen. Nu dat Sarah terug is, gebeuren er steeds meer soortgelijke moorden in het stadje. Is dit toeval of zit er meer achter?

Lees ook: Even geen Netflix: deze hobby’s kan je ’s avonds nog doen