Bizar! Amerikaanse leerlingen likken voeten en oksels voor een inzamelingsactie

Media door Zita

De meeste leerlingen zitten op school om te leren. In het Amerikaanse Oklahoma gaat het er soms wat anders aan toe. Hier likken de leerlingen tijdens een inzamelingsactie namelijk de voeten en oksels van volwassenen. En het meest bizarre: dit gebeurt al jarenlang.

Inzamelingsactie

Misschien heb jij het vroeger ook wel gedaan, een inzamelingsactie voor het goede doel met je middelbare school. Je ging langs de huizen en verkocht bijvoorbeeld cupcakes, of rende een aantal kilometers om geld op te halen. Op de Deer Creek High School gaat zo’n inzamelingsactie er heel anders aan toe. Hier likken de leerlingen pindakaas, chocolade en andere voedingsmiddelen van de voeten en oksels van andere mensen. What! Dit maakt deel uit van een inzamelingsactie voor het goede doel, tijdens de “Wonderful Week of Fundraising”, waarbij ze dit schooljaar al zo’n 3 ton hebben opgehaald.

Verontrustend

Dat dit onderdeel is van een inzamelingsactie, is voor veel mensen erg verontrustend. Niet alleen op deze school, maar ook op twee andere middelbare scholen blijkt dit een ding te zijn. Er zijn video’s opgedoken van deze actie. De oudste beelden komen uit 2015: dat betekent dat dit al negen jaar aan de gang is. Omg!

Woedende reacties

Zoals je wel begrijpt, waren de reactie absoluut niet mals op deze actie. De ouders van de studenten waren woedend en ook studenten waren geschokt. De hoofdinspecteur van onderwijs in Oklahoma zet zich in om dit soort ‘filth’ scholen te verwijderen. De scholen waar het om gaat vonden deze actie prima. Het was namelijk allemaal op initiatief van de studenten die meededen en er deed geen medewerker van de school mee.