Deze oefening kunnen alleen vrouwen en daar zit een verklaring achter

Vrije tijd door Zita

Het internet staat elke dag weer vol met nieuwe trends en uitdagingen. Zo is er ook een oefening, de balance challenge, die rondgaat op TikTok en blijkbaar alleen vrouwen kunnen. Mannen maken bij deze oefening dan ook geen schijn van kans. Het is een lachertje als we zien dat mannen deze oefening proberen. Toch heeft het wel een logische verklaring.

De balance challange

De naam zegt het al: tijdens deze challenge is het de bedoeling dat je je op een bepaalde manier balanceert. Tijdens de challenge begin je op handen en voeten op de grond. Vervolgens leg je eerst je linkerhand op je rug en dan je rechterhand (zie video hieronder). Waar vrouwen hier mooi gebalanceerd blijven, ploffen mannen met hun gezicht in de grond. Het beeldmateriaal is hilarisch!

@olivia.laughing

Hoe komt dit?

Dat het grappig is om naar te kijken, daar zijn we het allemaal over eens. Hoe komt het eigenlijk dat mannen omvallen en vrouwen goed gebalanceerd blijven? Het heeft allemaal met massa te maken. Het massamiddelpunt ligt bij vrouwen veel dichter bij de heupen. Dat van mannen ligt een stuk hoger. Dit wetenschappelijke nieuwtje klinkt dus niet alleen logisch, maar is dus ook heel grappig.

Heb jij deze challenge al geprobeerd met een man?

Lees ook: Viral gaan op TikTok? Met deze tips scoor jij meer views