Met deze TikTok-tip bespaar je mega makkelijk geld

Lifestyle door Anne-Fleur

Houd jij aan het einde van je geld ook altijd een stukje maand over? Je bent écht niet de enige. Zeker in deze maatschappij waarin we bijdragen aan overconsumption is het ontzettend makkelijk om al je geld zomaar uit te geven. Goede voornemens voor het nieuwe jaar wat betreft je financiën? Met deze ouderwetse spaartip (van TikTok) bespaar je een hoop geld.

Lees ook: Deze sterrenbeelden worden stinkend rijk in 2024

Bespaar makkelijk geld

Met enorme prijzen voor je boodschappen en een hoge energierekening is het niet altijd makkelijk om geld te sparen. Daarnaast wil je ook nog een beetje genieten van je leven en je niet altijd zorgen hoeven maken om hoeveel geld je uitgeeft. Helaas is dat niet altijd de realiteit... Besparen is een necessity geworden en wij hebben een handige (en ouderwetse) tip die je daarbij gaat helpen.

TikTok-tip

Momenteel gaat er een trend rond op TikTok waarbij je niet meer (te) makkelijk betaalt met je telefoon, horloge of pinpas, maar met cash! Het heet cash stuffing (in het Nederlands, het enveloppensysteem). Hiermee heb je je inkomsten gewoon voor je neus op tafel liggen, waardoor je veel meer inzicht hebt op wat je nu eigenlijk hebt.

Enveloppensysteem

Wat je doet is eigenlijk een budget stellen voor bepaalde dingen. Boodschappen, kleding, uiteten gaan, enzovoorts. Dit geld pin je allemaal in cash zodat het echt voor je op tafel ligt. Nu doe je het geld in de enveloppen (of in een gezellig budgetmapje). Wanneer je iets uit wil geven voor een van deze categorieën haal je het eruit. Is je envelop leeg, dan mag je beslissen of je geld uit een ander envelopje haalt. Uiteindelijk betekent op ook echt op.

Erg leuk is het niet en je moet wel een beetje streng zijn voor jezelf, maar het werkt wel echt. Doordat je fysiek ziet wat je uitgeeft ben je veel eerder geneigd om het gewoon niet uit te geven. Want in deze situatie geldt girl math dus niet!!! Cash = not free.