Eerste date op Valentijnsdag? Zo pak je het aan

Single & daten door Maya Luz

Eerste dates zijn altijd spannend, maar vandaag al helemaal! Dat komt natuurlijk omdat het Valentijnsdag is. Daardoor is er toch wel wat extra druk. Heb jij vanavond een eerste date? Zo pak je het aan.

Lees ook: Valentijnsdag: Dit zijn de leukste dates voor V-Day

Hou het casual

Een eerste date blijft een eerste date, ook als het op Valentijnsdag plaatsvindt. Maak er dus niet een te grote gebeurtenis van in je hoofd en hou de date casual. Ga iets leuks doen zoals bowlen of naar een arcade. Of ga lekker simpel een drankje doen. Bewaar de romantische diners met kaarslicht voor latere dates.

Omarm de romantiek van Valentijn

Het is vandaag de dag van de liefde en het feit dat je vandaag op date gaat is dus best bijzonder. En dat mag je best benadrukken tegen je date. Kleed je leuk aan, doe je make-up mooi en laat je meeslepen door de romantiek van deze dag. Wie weet krijg je van je date wel een bosje rozen of een liefdesbrief. Misschien is het zelfs leuk om een supercliché activiteit te gaan doen met je date. Maak er een echte Valentijnsdate van! Zo maak je de date uniek. Doe alsof jullie in een rom-com zitten.

Wees realistisch met je verwachtingen

Omdat het Valentijnsdag is kan het zo zijn dat je nogal hoge verwachtingen hebt van deze date. Het moet perfect zijn, want het is Valentijnsdag! Maar met zulke verwachtingen zul je eigenlijk nooit optimaal van je date kunnen genieten. Je bent namelijk veel te druk bezig met dat ideaalbeeld van de perfecte date. Focus je juist op de ander leren kennen en een leuke avond hebben. Als de date niet leuk is, is dat natuurlijk jammer. Maar forceer jezelf niet om het leuk te maken puur omdat het Valentijnsdag is. Je doet jezelf en je date er uiteindelijk geen plezier mee.

Neem risico's

Oké, we houden onze verwachtingen dus realistisch. Maar met Valentijn kun je alsnog uit je comfort zone stappen en risico's nemen. Ga bijvoorbeeld op een blind date of ga op die ene dubbel date waar je bestie al weken om smeekt. Je weet maar nooit waar het je kan brengen. Als iemand je last minute mee uitvraagt, ga! Het is de dag van de liefde, misschien is vandaag wel de dag dat je de liefde van je leven tegen het lijf loopt. En zo niet, dan heb je sowieso een leuk verhaal om aan je vriendinnen te vertellen.

Lees ook: Zo kies je hét perfecte Valentijnscadeau voor je partner