Single met Valentijnsdag? Zo vier je het

Vrije tijd door Maya Luz

Morgen is het alweer Valentijnsdag. Als je single bent wil je deze dag misschien het liefst overslaan. Toch kan het heel leuk zijn om de dag van de liefde te vieren zonder romantische partner! Zo doe je dat.

Lees ook: Bijna Valentijnsdag! Zó schrijf jij de perfecte liefdesbrief

Breng al je single vriendinnen bij elkaar

Heb je totaal geen zin in Valentijnsdag? De kans is extreem groot dat je niet de enige bent. Je single vriendinnen denken er waarschijnlijk hetzelfde over. Dit maakt Valentijnsdag de perfecte dag om al je single vriendinnen bij elkaar te brengen. Vier deze dag gezellig samen en focus op jullie liefde voor elkaar. Ga samen iets leuks doen zoals naar de film, uit eten of gewoon gezellig een drankje doen. Waarom zou je op de dag van de liefde alleen zijn als je hem ook door kan brengen met je single lotgenoten?

Breng tijd door met de mensen waar je van houdt

Het is de dag van de liefde! En er zijn meer soorten liefde dan alleen maar romantische liefde. Breng deze dag daarom door met mensen waar je van houdt. Denk aan familie en vrienden. Ga eens op bezoek bij je oma of je favoriete tante.

Verwen jezelf

Liefde voelen we voor anderen, maar natuurlijk ook voor onszelf. Valentijnsdag is dan ook de perfecte dag om jezelf even goed te verwennen. Bestel je favoriete eten (of kook het zelf), haal je favoriete wijn, doe een gezichtsmaskertje op en zet je favoriete film op. Zet je telefoon ook vooral even op stil. Blijf even van sociale media af zodat je niet hoeft te kijken naar alle blije koppels die op romantische dates zijn. Deze dag draait om jou! Je kan jezelf ook extra verwennen door een massage te boeken of een fijne gezichtsbehandeling.

Doe iets speciaals voor een koppel in je leven

Heb je mensen in je leven die een relatie hebben? Kijk dan of je iets speciaals voor ze kan doen met Valentijnsdag. Help de partner van je beste vriendin bijvoorbeeld met het organiseren van de perfecte date. Of kook een romantische maaltijd voor je ouders. Als je single bent op Valentijnsdag is het makkelijk om te verbitteren en niks te maken te willen hebben met de liefde. Maar hoe mooi is het als je deze speciale dag nog mooier kunt maken voor de mensen in je leven!

Ga op date met je beste vriendin

Is je bestie ook single? Maak er dan vooral gebruik van en ga samen op date. Reserveer een tafel bij een chique restaurant en ga samen uit eten. Je kunt voor de grap ook doen alsof jullie een stel zijn. Jullie zullen op deze manier ongetwijfeld een onvergetelijke avond hebben.

Lees ook: Bijna Valentijnsdag: dit zijn date ideeën die amper geld kosten