Bijna Valentijnsdag: dit zijn date ideeën die amper geld kosten

Liefde door Anne-Fleur

Valentijnsdag staat om de hoek en als je een lover hebt, wil je natuurlijk wel íets romantisch doen. Allemaal leuk en aardig, maar tegenwoordig kosten ook dates een heleboel geld. Je partner én je portemonnee blij maken? Dat doe je met déze leuke date ideeën die bijna geen geld kosten.

Lees ook: Op date met jezelf: 5x leuke ideeën

Date ideeën die amper geld kosten

De dag van de liefde vieren met je partner is een van de leukere dingen in een relatie. Je wil je lover natuurlijk helemaal verwennen, maar het is niet de bedoeling dat je de dag erna het gevoel hebt dat er een rib uit je lijf is. Gelukkig zijn er ook een hoop romantische dates die je kunt hebben, zónder dat je je bankrekening moet plunderen.

Kookshow maken

Hoe leuk is het om samen een heerlijk diner te kokkerellen? Pluspunten als je doet alsof je een kookshow aan het maken bent. Hilariteit is gegarandeerd en na het koken kun je romantisch genieten van het culinaire hoogstandje dat je geproduceerd hebt. Maak het dan ook écht romantisch door de tafel mooi te dekken, kaarsen aan te steken en een lovey dovey pianomuziekje op de achtergrond te hebben.

Vakantie boeken

Jullie romantic getaway boeken op de dag van de liefde? Wat wil je nog meer? Plof met z'n tweeën onder een dekentje op de bank en plan jullie gehele trip samen. Wil je liever nog niks boeken, ook geen probleem natuurlijk. Je kunt dan ook gewoon vakantiebestemmingen uitzoeken en later bepalen waar jullie heen zullen gaan.

Romantische wandeling

Ja, deze had je kunnen zien aankomen, maar dit date idee is toch een heuse hit. Kleed je lekker warm aan en ga voor een fijne lange wandeling. Je kunt zelfs een coffee-to-go nemen, of je brengt een picknickmandje mee. Goede gesprekken zijn gegarandeerd en later heb je een goed excuus om samen tussen de lakens te kruipen.

Game night

Wil je de spanning en sensatie wat opkrikken tijdens Valentijnsdag? Dan is het een goed(koop) idee om een game night te doen met je lover. Hiermee bedoelen we niet één spelletje, nee, we gaan voor een marathon aan spellen. Maak je teams (jij versus je partner) en schrijf alle spellen die je wil doen in een notitie op je telefoon of op een a4'tje. Bedenk een puntensysteem en een prijs voor de winnaar. Probeer dan ook beiden écht te winnen, zodat de passie en intensiteit niet meer te houden is. Oh en een tipje voor de prijs: massage en een eindspelletje in bed?