Op date met jezelf: 5x leuke ideeën

Single & daten door Anne-Fleur

Dit jaar staan we maar al te graag in het teken van self love en hoe doen we dat nu beter dan op date gaan met, jawel, jezelf! Ja, ook als je een liefdesrelatie hebt. Quality time waarbij jij centraal staat is mega belangrijk en een goede manier om jezelf beter te leren kennen. Inspiratie nodig voor leuke date ideeën? Say no more.

Solo date ideeën

Ben je eraan toe om weer nader tot jezelf te komen en weer even helemaal opgeladen te zijn? Op solo-date gaan kan de perfecte uitkomst voor jou zijn. Natuurlijk kun je ook thuis tijd met jezelf spenderen, maar dat doe je misschien al wel genoeg. Er echt op uit gaan is next level in dit geval, maar dat is eigenlijk ook de bedoeling. Ook een beetje spannend wellicht, maar uiteindelijk ben je blij dat je het hebt gedaan. Deze 5 date-ideeën zou je eens kunnen uitproberen!

(Kook)cursus

Een kookcursus (of eigenlijk elke cursus) is gezellig om met z'n tweeën te doen, maar alleen kun je net zoveel plezier beleven. Je bent er voor jezelf om iets te leren en hoe fijn dat je even met niemand anders rekening hoeft te houden. Ander pluspuntje: je gaat hiermee waarschijnlijk zeer buiten je comfortzone en dat is iets waar je trots op mag zijn.

Simpele lunch

Vind je solo-dates een beetje eng, dan kan het een goed idee zijn om te beginnen met een simpele lunch bij een café bij jou in de buurt. Gewoon een lekker broodje en een verse jus en you're good. Je kunt zelfs een boek meenemen of naar je lievelingspodcast luisteren. Alles is mogelijk, geniet er vooral van.

In je eentje naar de bioscoop

Who said dat alleen naar de bioscoop gaan 'raar' is? Not us, want wij zijn er enorme voorstanders van. Trek een lekkere outfit aan, lekkere snacks en een gezellige film: wat wil je nog meer? Heel anders dan thuis een film kijken is het niet, maar je bent er toch even uit geweest én misschien wel een heuse angst overwonnen. Mocht je het nog wel heel eng vinden, bedenk je dan: het is toch donker, niemand die je ziet.

Spa dagje

Ook van de spa wordt vaak gedacht dat je het met meerdere mensen moet doen, maar niets is minder waar. Wat is er nu relaxter dan in je eentje een heerlijk dagje gepamperd worden? Geen mensen om je heen die je de oren van het hoofd vragen of eindeloos blijven kletsen. Rust, rust en nog eens rust. Sounds like a date to me.

Solo-vakantie

Alleen op date gaan is al een beetje next level, maar wat dacht je van alleen op vakantie gaan? De ultieme power move wanneer je eens goed tijd met jezelf wil spenderen. Op een (korte) solovakantie kom je jezelf waarschijnlijk goed tegen. Of je nu naar Thailand gaat of naar België, je komt terug als een ander mens. En hey, hoe heerlijk is het om eens geen rekening met een ander te houden? It's all up to you, dus hup, boeken die handel.