Single met Valentijnsdag dit jaar? Zo voel je je minder eenzaam

Single & daten door Anjali

Je kunt je behoorlijk eenzaam voelen op Valentijnsdag, maar met deze tips kom je gegarandeerd de dag door.

Valentijnsdag

Valentijnsdag: of je kijkt er al weken naar uit, of je vermijd de dag het allerliefst. Het is maar één dag, maar dat kan al genoeg zijn om je extra eenzaam te laten voelen. Gelukkig hebben wij een aantal tips om er alsnog een hele leuke dag van te maken.

1. Vrienden en familie verrassen

Het is natuurlijk de dag van de liefde, maar die liefde hoeft niet romantisch te zijn. Platonische liefde uitten is ook hartstikke nodig! Stuur een lief kaartje naar een vriend(in) of familielid, koop een roos voor je moeder of bak een taart voor de buurvrouw, en maak hun dag ook een beetje mooier!

2. Samen met je BFF

Is je beste vriend(in) ook single, of besluiten jullie toch allebei je date te skippen en weet je niet wat een alternatief kan zijn? Ga samen uit eten, bestel iets of kook samen jullie lievelingsgerecht! Zet ook de meest zoetsappige film op en geniet samen van de dag.

3. Schrijven

Als je je écht eenzaam voelt moet je deze emoties kwijt kunnen. Je kunt erover praten met iemand, maar kunt het ook van je af schrijven. Pak een mooie notitieboekje erbij en schrijf alles wat je denkt op. Je zult al snel merken dat je je beter voelt.

4. Dagje weg

Een dagje weg hoeft niet met anderen, dat kan ook prima alleen! Ontdek die ene stad waar je al een tijdje nieuwsgierig naar bent, trakteer jezelf op je favoriete eten of geniet van een dagje in de spa. Alles kan en niets is te gek!

5. Self-care

Geen zin in een dagje uit, en wil je eigenlijk het liefste zo min mogelijk contact, wegkruipen in een hoekje en lekker op jezelf zijn op Valentijnsdag? Dat kan natuurlijk ook! Haal een bak ijs, zet je favoriete film op en geniet. Of maak een maskertje, was je haren, doe je nagels en kom helemaal tot rust onder een warme douche of een heet bad met etherische oliën. Een dag helemaal voor jezelf kan zó goed zijn.

6. Tinderen

Kun je de eenzaamheid niet meer aan, en wil je écht even wat meer aandacht? Dating apps zijn the way to go! Niets is fijner dan je uit kunnen leven op allerlei dating platforms, en met af en toe een beetje swipen doe je niemand kwaad. Misschien ontmoet je wel je Valentijn van volgend jaar...