Zo ontdek je wat jouw relatie dealbreakers zijn

Single & daten door Maya Luz

Dealbreakers, we hebben ze allemaal. Sommige zijn heel logisch, andere heel persoonlijk. Weten wat je wel en niet wil in een relatie is belangrijk voordat je iemand gaat daten. Maar wat zijn jouw dealbreakers eigenlijk? Dit is hoe je ze kunt achterhalen.

Lees ook: 6X tips om ongemakkelijkheid tijdens een date te vermijden

Zo ontdek je wat jouw dealbreakers zijn

Sommige dealbreakers die je hebt zijn waarschijnlijk erg voor de hand liggend. Als je zelf erg van reizen houdt, is iemand die het liefst alleen maar thuisblijft waarschijnlijk een dealbreaker voor je. Andere dealbreakers zitten misschien meer in je achterhoofd. En er zijn waarschijnlijk wel een hoop dingen die je niet leuk vindt bij een partner, maar wanneer is het nou echt een dealbreaker? Uiteindelijk ben jij de enige persoon die kan bepalen wat telt als een dealbreaker en wat niet.

Om te achterhalen wat je dealbreakers zijn moet je terugkijken naar je vorige relaties en vooruitkijken naar toekomstige relaties. Welke elementen aan vorige relaties zou je niet nog een keer willen ervaren? Wat zijn de dingen waar je echt geen compromissen over kunt sluiten. Houd er bij dit laatste wel rekening mee dat compromissen sluiten bij een relatie hoort, een 'perfecte' partner bestaat niet. Je zal dus moeten bepalen waar je bereid bent om flexibel te zijn. Als roken voor jou een dealbreaker is, ben je dan bereid om met iemand te daten die graag wil stoppen?

Dit is wanneer je over dealbreakers zou moeten praten

Dealbreakers bespreken met een nieuwe partner kan erg spannend zijn. Maar hoe eerder je het doet, hoe beter. Hiermee voorkom je namelijk dat je later een gebroken hart oploopt. Door het gesprek hierover te openen geef je de ander de mogelijkheid om weg te lopen voordat het te serieus wordt. Dit kan erg eng zijn, want je wil natuurlijk niet dat een nieuwe vlam de relatie verlaat. Maar uiteindelijk help je jezelf hier wel enorm mee. Goede momenten om dealbreakers te bespreken zijn bijvoorbeeld tijdens een eerste of tweede date. Maar je kan je dealbreakers bijvoorbeeld ook al in je bio van je datingapp profiel zetten als je er echt erg serieus over bent. Als je elkaar via een app leert kennen kun je ook binnen de app hierover praten.

Pas op dat je niet te veel dealbreakers hebt

Als we je nog één tip kunnen meegeven, dan is het dat je moet oppassen dat je lijst met dealbreakers niet te lang wordt. Bepaal voor jezelf welke dealbreakers prioriteit krijgen en welke niet. Als je lijst te lang is, wordt het steeds lastiger om iemand te vinden die voldoet aan je eisen. Kieskeurig zijn is niet per se slecht, want je moet natuurlijk wel met iemand eindigen waar je echt gelukkig van wordt. Maar als je met een lange lijst met eisen iemand gaat daten, kap je misschien te snel connecties af die heel betekenisvol kunnen zijn. Sommige dealbreakers moet je zeker niet aan de kant zetten als je dit absoluut niet wil, maar wees niet bang om open minded te zijn. Wie weet is je ware liefde wel een totaal ander persoon dan je had gedacht.

Lees ook: 66 date vragen die elke date naar een hoogtepunt brengen