Bijna Valentijnsdag! Zó schrijf jij de perfecte liefdesbrief

Liefde door Maya Luz

De dag van de liefde komt steeds dichterbij! Wil jij jouw valentijn verrassen volgende week? Dan kun je dit doen met een romantische, persoonlijke liefdesbrief. Maar hoe schrijf je zoiets eigenlijk? Dit is hoe jij de perfecte liefdesbrief schrijft voor jouw valentijn.

Lees ook: Je kunt maar beter op tijd beginnen: Valentijnsdag komt eraan

De perfecte opening

Iedere pakkende tekst heeft een goede openingszin nodig. Een mooie manier om je liefdesbrief te openen is door de lezer te vertellen waarom je ze schrijft. Schrijf bijvoorbeeld dat je ze graag wil vertellen hoeveel je van ze houdt. Of als de brief voor een crush is, kun je uitleggen dat je hen leuk vindt en hen wil vragen of ze je valentijn willen zijn. Val gelijk met de deur in huis. Hierdoor weet de lezer direct waar ze aantoe zijn.

Uit jouw liefde voor je partner/crush

Nu is het tijd om daadwerkelijk te beschrijven wat je in je opening hebt aangekondigd. Beschrijf met veel detail wat je zo leuk vindt aan diegene. Wees complimenteus. Het doel is dat ze gaan blozen terwijl ze je brief lezen! Denk hieraan wanneer je bedenkt wat je op wil schrijven. Kies een paar bijzondere en unieke aspecten uit om te beschrijven. Maak de lijst niet te lang, je wil ook weer niet overdrijven.

Maak het persoonlijk

Een perfecte liefdesbrief is persoonlijk. Die kan alleen geschreven zijn door iemand die je echt goed kent. Maak de brief daarom persoonlijk door een leuke herinnering die jullie delen aan te halen. Refereer bijvoorbeeld naar jullie eerste ontmoeting of een bijzondere date die jullie hebben gehad. Beschrijf hoe je je voelde op dat moment en hoe dierbaar die herinnering is voor jou.

Beschrijf hoeveel de ander voor jou betekent

Voordat je de brief afsluit kun je nog even terugvallen in de complimentjes. Beschrijf de rol die de lezer heeft in jouw leven en hoe blij je bent met hun aanwezigheid in jouw leven. Zorg ervoor dat de lezer zich echt gewaardeerd voelt.

Een lieve afsluiter

Nu is het tijd om je liefdesbrief af te sluiten op een manier die de lezer nooit zal vergeten. Dit is het moment waarop je terugkomt op je opening. Vraag nu bijvoorbeeld of ze je valentijn willen zijn of eens een keer een drankje met je willen doen. Als je nog een leuke inside joke hebt samen, is dit ook het moment om die in je brief te verwerken.

Lees ook: Single met Valentijnsdag dit jaar? Zo voel je je minder eenzaam