5X ideeën voor een last-minute carnavalsoutfit

Vrije tijd door Anjali

Het is bijna zo ver: carnaval! We proberen ons zoveel mogelijk voor te bereiden, maar wat doen we aan? Dit zijn last-minute ideeën om aan je outfit te komen.

Carnaval on a budget

In veel inspriatiefoto's en -video's zie je outfits van goedkope websites als Shei, Cider, Temu en AliExpress. Heel handig, maar als je last-minute in de knel raakt, zul je de kleding van deze sites veel te laat binnen zien komen. En dat is zonde. We begrijpen het als je tóch een goedkope outfit wilt scoren, daarom hebben we wat tips.

1. Wat heb je zelf al liggen?

Graaf eerst je eigen kast eens even door. Wat heb je al liggen? Misschien heb je nog een outfit van voorgaande jaren of andere feestjes, maar zo niet kom je al een heel eind met normale kleding. Ga bijvoorbeeld als M&M: zoek kleding van dezelfde kleur bij elkaar en print een M&M-logo uit. Of ga als hippie, met allemaal gekke prints, een haarband en een bril. Heb je een gestreept shirt? Dan kun je met behulp van een bril als nerd gaan, of met bretels een mime-speler.

2. De kringloop

Ga eens naar de lokale kringloopwinkel. Misschien kun je daar nog wat accessoires vinden, of misschien zelf een heel pak! De verkleedsectie in de kringloop wordt vaak overgeslagen, maar dat betekent niet dat mensen hun oudere verkleedspullen niet inleveren.

3. Vraag vrienden

Vraag aan je vrienden of zij niet nog een leuke outfit hebben. Waarschijnlijk hebben zij hele andere kleding, waardoor jij aan een geheel nieuwe outfit komt. Misschien heeft een familielif zoals je moeder of oma ook nog wel iets wat kenmerkend is uit de tijd waar zij jong waren, en kun je als dat tijdperk verkleed. Wees creatief!

4. Van-alles-watje

Gooi van alles bij elkaar, en gooi het op het thema 'proud to be fout'! Denk aan neonaccessoires, netpanty's, zweetbanden, glittertopjes en panterprintjes, niets is te gek tijdens carnaval.

5. Huren

Verkleedwinkels verhuren ook vaak pakken. Deze zijn vaak wat aan de prijzige kant vergleken met de bovenstaande tips, maar je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken over dat je maar een halve outfit hebt deze carnaval. Let er wel op dat de kleding niet kapot mag gaan, en dat je de outfit gewoon kunt wassen. Bier eruit krijgen is te doen, maar een scheur is lastig te repareren. Daarnaast is dit een goede optie!