Zwangerschap van Mats was voor Winter vol Liefde-Edith onverwachts: "kon eigenlijk geen kinderen krijgen"

Media door Jennifer

Na B&B vol Liefde werd ook spin-off Winter vol Liefde een groot succes op tv. Op social media werd ook hier massaal over gediscussieerd, ondanks dat niet iedereen de liefde vond. Zo heeft Edith (52) helaas geen geluk. Zij blijft alleen achter in Oostenrijk met haar zoon Mats, die ze kennelijk nogal onverwachts heeft gekregen. Zo dacht Edith eigenlijk dat ze geen kinderen kon krijgen, maar toen was ze ineens tóch zwanger.

Winter vol Liefde-Edith werd onverwachts zwanger

Als je fanatiek Winter vol Liefde hebt gekeken, weet je dat Edith woont en werkt in het Oostenrijkse plaatsje Tirol. Hier verhuurt ze appartementen en verkoopt ze glamping chalets. Alleen was dit eigenlijk niet haar oorspronkelijke plan, zo vertelt Edith in een interview met De Telegraaf. Toen ze nog op de basisschool zat, droomde ze in eerste instantie namelijk van een eigen camping in Timboektoe. En dat plan zette ze later daadwerkelijk op papier, al veranderde de plannen dus wel iets. "Mijn toenmalige partner - de vader van Mats - liet mij m'n plan verder uitzoeken," vertelt ze. "Na een zoektocht van zes jaar zijn we uiteindelijk samen in Tösens terechtgekomen."

Het koppel was nog maar net gesetteld in Oostenrijk, toen Edith plotseling zwanger bleek te zijn. Ja, het kwam echt onverwachts. Wat blijkt? Edith kon in eerste instantie helemaal geen kinderen krijgen.

Heftige bevalling van Mats

Op haar dertigste kreeg Edith namelijk een heftig auto-ongeluk met nare gevolgen. "Ik ben in een file van achter aangereden, waardoor mijn buik zo’n klap heeft gehad dat het uiteindelijk één groot littekenweefsel werd," vertelt ze. Daardoor zijn dus haar eierstokken aan elkaar gegroeid. Hierdoor kon ze volgens een arts niet op de natuurlijke manier zwanger worden. Alleen blijkt het vervolgens toch anders. Ineens is ze tóch zwanger uit het niets.

De bevalling en zwangerschap van Mats waren overigens wel heftig door de pijn in haar buik. Na de bevalling had ze het ook nog even moeilijk, maar meer doordat ze moest wennen aan het moederschap.

Liefde van mijn leven

Daar is ze inmiddels gelukkig helemaal aan gewend. "Onze band is pas sterk geworden, toen Mats begon te lopen en echt iets kon," vertelt Edith. "En nu is hij de liefde van mijn leven!" Aww. En Edith is niet de enige, die dol is op haar zoon. Ook kijkers van Winter vol Liefde waren destijds erg onder de indruk van de lieve Mats. Hij werd binnen no time de favoriete bijrol uit het eerste seizoen.

Edith noemt Mats een "cadeautje". Door hem ging ze het leven eigenlijk pas echt waarderen en wist ze wat belangrijk was. "Dat zijn mijn vrienden, familie en mijn kind. En dan komt hopelijk ooit nog die andere grote liefde, want daar ben ik nu echt wel klaar voor," aldus Edith.

Lees ook: Winter vol Liefde-Edith in een deuk door Bart zijn manier van indruk maken: "heel slecht idee"