Heftig: Parijzenaars uiten frustratie over Emily in Paris in boze graffiti teksten

Media door Jennifer

De serie Emily in Paris op Netflix kent een heleboel fans, maar ook veel haters. Vooral in Frankrijk zijn mensen niet te spreken over de serie. Al vanaf het eerste seizoen hebben ze kritiek op de serie, maar nu komt de haat tot een hoogtepunt. Zo is in de straten van Parijs op diverse filmlocaties boze graffiti gespot met teksten als 'Emily is niet welkom'. Ouch!

Frustratie over Emily in Paris

Parijs is altijd al één van de populairste steden geweest in Europa. Alleen wordt de populariteit nog groter, wanneer de Netflix serie Emily in Paris van start gaat. Fans van de serie treden dolgraag in de voetsporen van de fashionable Emily, die in de serie wordt gespot op diverse bekende locaties. Al worden sommige plekken in Parijs juist weer bekend dóór Emily in Paris, zoals Terra Nera (restaurant van Gabriel) en Place de l'Estrapade (Emily's appartement). En dit is precies de oorzaak van de frustratie bij Parijzenaars over de serie.

Fans overspoelen de stad volgens locals uit Parijs en zij zijn dit helemaal zat. De grote toestroom van Emily in Paris-fans wordt inmiddels ook 'l'invasion des imbéciles' genoemd, letterlijk vertaald 'de invasie van de imbecielen'. Helaas houdt kritiek fans niet tegen en dus komen Parijzenaars nu met zwaarder geschut, namelijk boze graffiti teksten.

Boze graffiti

Op internet gaan momenteel foto's rond van diverse boze graffiti, wat wordt verspreid in de straten van de wijk Quartier Latin in Parijs. Op foto's zien we teksten als "Emily f*ck off" en "Zuid Parijs is niet van jou". Ook staat op de fontein van Place de l'Estrapade in graffiti letters: Emily not welcome. Oei... Het is duidelijk: de locals in Parijs zijn er klaar mee. Ze vinden het vooral vervelend, dat de serie zo'n onrealistisch beeld geeft van Parijs en haar inwoners. Zo worden Parijzenaars in de serie onder meer neergezet als mensen die vaak vreemdgaan. Daarnaast zien kijkers van de serie slechts het 'mooie', Instagrammable Parijs. Dat terwijl het er in de stad volgens locals heel anders aan toe gaat. Denk aan veel rommelige straten, maar ook een heleboel mensen met een taalbarrière. Door dat onrealistische en geromantiseerde beeld van de serie zouden Emily in Paris-fans in Parijs mogelijk het zogenoemde 'Paris syndrome' oplopen.

Opnames seizoen 4

Ondanks de vele haat gaan de makers van Emily in Paris stug door met de serie. Zo zijn momenteel dus weer opnames aan de gang van seizoen 4. Dat lijkt geen goed nieuws voor de inwoners van Parijs, maar misschien hebben ze toch een beetje geluk. In het nieuwe seizoen maakt hoofdpersonage Emily namelijk een uitstapje naar een andere stad: Rome. Is dit wellicht ook het begin van een nieuwe era voor Emily? Wie weet komt ze in de Italiaanse stad een nieuwe, knappe tegenspeler tegen...

Lees ook: Wacht effe: zien we in het vierde seizoen van Emily in Paris nu eens Emily in Rome?

Bron: DailyMail.co.uk Beeld: Screencap uit 'Emily in Paris' / Netflix