Kamp van Koningsbrugge-kijkers zien pittige start van nieuw seizoen: "zwaarste seizoen ooit"

Media door Jennifer

Het nieuwe seizoen van Kamp van Koningsbrugge is weer begonnen, en het gaat meteen goed van start. Of nou ja, goed pittig! Zoals gewoonlijk strugglen de eerste cursisten al direct met hun fysieke en mentale gesteldheid. En dit lijkt nog maar het topje van de ijsberg, want volgens sommige kijkers op social media wordt dit het "zwaarste seizoen ooit". Oef!

Kamp van Koningsbrugge: seizoen 4

Op tv kijken we blijkbaar ook graag, hoe andere mensen zich flink uit de naad werken. Tv-programma's als Special Forces VIPS en Kamp van Koningsbrugge zijn namelijk altijd weer erg populair. Ook nu keken een hoop mensen naar de eerste aflevering van Kamp van Koningsbrugge seizoen 4, zien we op social media. En sommige kijkers vinden dit seizoen misschien wel zwaarder dan ooit! Mocht je het tv-programma nog nooit hebben gezien, leggen we nog even kort uit wat het inhoudt. In Kamp van Koningsbrugge begint een groep van vijftien normale burgers aan een cursus, waarbij wordt gewerkt aan de kernwaarden van het Korps Commandotroepen. Hierbij worden de cursisten zowel fysiek als mentaal flink op de proef gesteld. Dat allemaal onder leiding van instructeurs Ray Klaassens en Dai Carter. Daarnaast krijgen ze mentale support van presentator Jeroen van Koningsbrugge, die de groep heeft samengesteld.

Hoewel de voorgaande seizoenen van Kamp van Koningsbrugge al erg zwaar waren, lijkt het dit seizoen inderdaad nog iets heftiger. Zo zien we in het begin meteen, hoe streng de instructeurs zijn. Het lijkt erop dat de groep kandidaten zich binnen twee minuten goed heeft omgekleed, toch is het niet perfect. Daarom moeten ze zich opnieuw omkleden in normale kleding en daarna in hun legeroutfits. En dit is nog maar het begin...

Respect voor Astrid

Vooral de 30-jarige Astrid, werkzaam als sociotherapeut, heeft in de eerste aflevering meteen moeite om de rest bij te benen. Ze loopt telkens weer achter op de groep, waardoor ze regelmatig commentaar krijgt van de instructeurs. "Ik denk dat ze al twee minuten op je wachten, hè, Astrid," confronteert Ray haar. Ze schaamt zich hier wel voor, zegt ze in een biecht. Ze wil de cursus het liefst ook gewoon afmaken. Ze zou zich schamen als ze half werk aflevert. Ondertussen worstelt ze wel erg met haar fysieke gesteldheid. Houdt ze dit daadwerkelijk vol?

Pittige start

Helaas voor Astrid houdt ze het, zoals misschien verwacht, niet langer vol dan een aantal uur. "Een maatje te groot," zegt ze achteraf tegen Jeroen. De deelnemers worden in de eerste aflevering ook direct geconfronteerd met de zogenoemde, onder de Royal Marines zeer beruchte, mud beasting. Dit is een enorm zware training, waar overigens niet alleen Astrid mee strugglet. Stel je maar eens voor, dat je jezelf moet bewegen in stinkende, koude modder. Alleen dat is al erg zwaar en dan moet je vervolgens sit-ups doen. Pfoe! Later heeft ook de 38-jarige Damiën zichtbaar moeite, wanneer hij plotseling stil blijft liggen in de modder. Door zijn lage vetpercentage raakt hij snel onderkoelt. Ook de 31-jarige communicatieadviseur Julian heeft hier last van. Allebei krijgen ze wel de kans om verder te gaan. Natuurlijk moeten ze zich wel bewijzen en dit de volgende keer proberen tegen te gaan. Het is een pittige start, maar wel weer heerlijke tv voor de kijkers!

Lees ook: WIDM-kijkers zijn helemaal dol op Jeroen & Kees: "wist niet dat ik dit duo nodig had"