Dit is waarom sterke vriendschappen zo belangrijk zijn

Vrije tijd door Maya Luz

Vrienden, waar zouden we zijn zonder ze? Nee echt, vriendschappen zijn ontzettend belangrijk. Het hebben van hechte vriendschappen is goed voor je, op verschillende manieren. Dit is waarom sterke vriendschappen zo belangrijk zijn.

Lees ook: Ben jij jaloers op je beste vriend(in)? Zó ben je toch blij voor diegene

Je vrienden vangen je op wanneer je verdrietig bent

Het leven zit niet altijd mee. Soms gebeuren er dingen die je niet aan ziet komen en dan heb je een goede vriend(in) nodig om bij uit te huilen. Bij oppervlakkigere vrienden is dit niet alitjd een optie. Je weet niet hoe comfortabel ze hiermee zullen zijn en ze zullen ook veel context nodig hebben om je situatie te begrijpen. Een persoon waar je een sterke band mee hebt, weet waarschijnlijk al wat er aan de hand is door de manier waarop je stem klinkt aan de telefoon. Sterke vriendschappen zijn er om je door dit soort tijden heen te slepen. Ze kunnen je advies geven of alleen een luisterend oor bieden. Dit soort mensen zijn onmisbaar in je leven.

Je hebt altijd iemand waar je je verhaal bij kwijt kunt

Soms willen we gewoon even klagen. Of je hebt juist een heel goed verhaal dat je wil delen met iemand. Conclusie: even tegen iemand aan kunnen praten is goed! Je hebt hierdoor het gevoel alsof je ervaringen ertoe doen en dat is top. Het leven zit vol complexiteiten en het is erg fijn om hier met iemand over te kunnen praten. Bij een echt goede vriend kan je eigenlijk terecht met ieder verhaal. En ze zullen er altijd zijn om de mijlpalen in het leven met je te vieren.

Vrienden zijn goed voor je gezondheid

Vriendschappen zijn goed voor je, niet alleen gevoelsmatig maar ook voor je gezondheid. Het hebben van vriendschappen kan stress verminderen, je helpen met negatieve emoties omgaan en je zelfs helpen met het opbouwen van gezonde gewoontes. Vriendschappen zijn dus niet alleen leuk om te hebben, ze zijn ook gezond.

Je hebt het gevoel dat je ergens bij hoort

We leven in een tijd waarin veel mensen zich eenzaam voelen. Het hebben van goede vriendschappen kan dit gevoel enorm verminderen. Zeker als je deel uitmaakt van een vriendengroepje, voel je je minder alleen. Eenzaamheid is een oprecht probleem dat hele negatieve gevolgen kan hebben voor je mentale gezondheid. Het gevoel hebben dat je niet alleen in het leven staat kan hier enorm bij helpen of het voorkomen.

Vrienden zijn goed voor je zelfvertrouwen

Als je iets op Instagram plaatst staan je vrienden altijd voor je klaar om je helemaal de hemel in te prijzen. Dat is ook precies waar vrienden voor zijn! Het hebben van goede vriendschappen is ontzettend goed voor je zelfvertrouwen. Echte vrienden horen ons omhoog te werken, niet naar beneden!

Lees ook: Leuke ideeën om je 21 diner te vieren