Kaasliefhebbers opgelet: welke kaas past het beste bij jouw sterrenbeeld?

Eten door Anjali

Ben jij ook zo gek op kaas? Je bent niet de enige: Nederlanders eten gemiddeld meer dan 21 kilo kaas per jaar! Wat jouw sterrenbeeld's favoriete kaas is lees je hier.

Waterman 

Jij bent nét een tikkeltje anders dan anders. Daarom ben je op kaasgebied altijd op zoek naar een bijzondere combinatie. Een geitenkaas met een gekke toevoeging past dan ook het beste bij jou, zoals truffel of lavendel. Hierbij komen jouw unieke smaken en creativiteit aan bod.

Vissen

Stinbkende kazen schrikken jou niet af, je hebt er zelfs een positieve uitgesproken mening over! Stinkkaas uit Frankrijk past daarom goed bij je. Je herkent 'm aan de rode korst en sterke geur. Snijd je 'm open, komt er een heerlijk vloeibaar goedje uit.

Ram

Een grote kaasplank is voor niemand beter bedoeld dan voor jou, ram. Jij houdt van gezelligheid in de vorm van een leuk groepje, een glas wijn en een heerlijke snaaiplank. De Spaanse Queso Manchego is jouw favoriet: een pittige schapenkaas.

Stier

Romig, smeuïg en vettig is jouw kaas. Daarom: de burrata. Je weet precies hoe je het opdient: eerst even uit de koelkast laten om vervolgens op kamertemperatuur te laten komen. Een beetje basilicum, tomaatjes en balsamico erbij en je bent meer dan tevreden.

Tweelingen

Jij bent zachtaardig en dat is precies wat je van jouw favoriete kaas verwacht. Je bent op zoek naar comfortfood en het hoge vetgehlate in roomkaas hits the spot. Je voelt je door deze kaas goed verzorgd en combineert het dan ook graag met een goed plak gerookte zalm en bieslook.

Kreeft 

Borrelhappen zijn zeker jouw ding. Je bent dan ook een gezelligheidsdier, die graag van de simpele dingen in het leven houd. Hierom past een blokje Goudse kaas bij jou, maar om het nét wat spannender te maken combineer je dit met een stukje gember, een cornichon of tapenade. Ook een spiesje met basicilum, tomaat en mozzarella mag niet ontbreken. Ze zijn immers populair voor een reden.

Leeuw

Je gewicht is belangrijk voor je, het is daarom niet gek dat jij voor een low-calorie kaas gaat als hüttenkäse. Deze gezonde variant combineer jij graag met een beetje peper en bieslook voor een extraatje.

Maagd

De eerste vraag die in je opkomt bij het horen van kaas is 'wat zullen we erbij drinken?' De combinatie van wijn en kaas is heel belangrijk. Daarom kies jij voor Port bij een brokkelende kaas, Een droge witte wijn bij geitenkaas en een heerlijk glaasje rood bij gruyère. Jij kunt optimaal genieten van het rustig aan doen. Af en toe een hapje, af en toe een slokje en jij bent blij.

Weegschaal

Jij bent niet zo van de kazen en je snapt dan ook weinig van de meer dan 21 kilo per jaar. Kaas op een pizza gaat nog net, maar daar houdt het ook bij op. Meer kaas dan dat heb jij eigenlijk niet nodig in je leven.

Schorpioen

Zelfs in de hitte sta jij de kaasfondue klaar te maken. Stokbrood snijden, groenten klaarmaken en kaas raspen: het is het je allemaal waard. Je maakt 'm het liefste zelf, en niet met een kant-en-klaar pak.

Boogschutter

Kaas is pas kaas als de meesten er vies naar kijken. Schimmelkaas als gorgonzola of roquefort is daarom perfect voor je, boogschutter. Een beetje Port en vijgenbrood erbij en jij bent in je element.

Steenbok

Voor jou hoeft het allemaal niet te gek: jij hoeft geen gevulde brie of kaas uit Denemarken. Jouw voorkeur gaat uit naar een heerlijke jong belegen kaas uit Nederland, en dan nog het liefst tussen twee bruine boterhammen.