Sinterklaas vieren met vrienden? Zo pak je dat leuk aan

Vrije tijd door Maya Luz

Vijf december staat alweer voor de deur! Sinterklaas is uiteraard een kinderfeest, maar je kan het natuurlijk ook op een hele leuke manier vieren met je vrienden. Ook als ze niet meer in de sint geloven. Dit is hoe je het leuk aanpakt.

Lees ook: De leukste cadeaus voor een kaaskop

Laat je vrienden lekker creatief zijn met de cadeautjes

Het leukste gedeelte van een Sinterklaasfeest, is natuurlijk de cadeaus. Als jullie met een grote groep zijn, is het leuk om lootjes te trekken of surprises te maken. Hierdoor duurt het uitdelen van de cadeaus niet te lang en krijgt iedereen alsnog een persoonlijk cadeau. Voor iets kleinere groepen is het leuk om een dobbelspel te doen. Vraag iedereen om een of twee kleine cadeautjes te kopen die voor iedereen in de groep leuk zouden zijn. Ga vervolgens tijdens het feest in een kring zitten en geef iedereen een of twee cadeaus die ze nog niet open mogen maken. Pak vervolgens een dobbelsteen en maak een lijstje met regels voor ieder getal op de dobbelsteen. Laat iedereen bijvoorbeeld een cadeau doorgeven naar rechts als er één wordt gegooid of laat iemand een cadeautje uitpakken als ze zes gooien. Ga door totdat alle cadeaus uitgepakt zijn. Als iedereen in de groep alcohol drinkt, kunnen jullie ook nog een aantal leuke alcoholgerelateerde regels toevoegen aan het spel. Het leuke aan het dobbelspel is dat je het zo lang of kort kan laten duren als jullie zelf willen en jullie kunnen de regels zo gek maken als jullie willen!

Snacks, snacks, snacks!

Met Sinterklaas mogen de snacks natuurlijk niet ontbreken. Denk aan pepernoten, taai taai, chocoladeletters en ga zo nog maar even door! Deze snacks moeten uiteraard aanwezig zijn. Maar jullie kunnen het ook anders aanpakken. Vraag je vrienden bijvoorbeeld om zelf iets te maken en mee te nemen. Zo hebben jullie een Sint lopend buffet. Ook qua drankjes kunnen jullie lekker creatief zijn. Maak bijvoorbeeld door de Sint geïnspireerde cocktails.

Schrijf gedichtjes voor elkaar

Bij de hele hechte vriendengroepen mogen de gedichtjes eigenlijk ook niet ontbreken. Hierdoor kunnen jullie de creatieve dichters van de groep laten shinen en daarnaast wat grappige en lieve dichtjes aan elkaar schrijven. Wat ons betreft is het gedichtje een onmisbaar onderdeel van de Sinterklaasviering, dus ook als je het met je vrienden viert hoort dit er gewoon bij.

Maak er een spelletjesavond van

Spelletjesavonden zijn altijd leuk! Met Sinterklaasavond kunnen jullie dit ook doen, maar net even anders. Kies bijvoorbeeld spelletjes uit waarbij de winnaar steeds een cadeautje uit mag pakken. Zorg er alleen wel voor dat er niet steeds dezelfde spelletjes worden gespeeld en dat steeds dezelfde mensen winnen. Het moet natuurlijk wel leuk blijven!

Lees ook: Op zoek naar een leuk cadeau? 7x gepersonaliseerde cadeaus