5x hobby’s om dit seizoen te proberen

Vrije tijd door Anjali

Niet iedereen houdt van de herfst: in de ochtend wordt het later licht en in de avond is het vroeg donker. Het is vaak nat en koud, de zon schijnt niet en de bomen worden kaal. Toch is het juist nu de tijd om dingen te proberen die je in de zomer niet snel doet. Wij hebben een lijstje gemaakt met hobby's die je in de herfst uitprobeert.

1. Fotografie

Kijk eens om je heen, en je ziet overal bruine, oranje, gele en rode bladeren. Tijd om eens aan die fotografie-skills te werken! Leg de seizoensveranderingen vast en probeer de herfst een beetje meer te waarderen. Bovendien haal je een frisse neus en kom je in beweging, wat ook goed is voor de gezondheid.

2. Pottenbakken

Wie vindt dat pottenbakken oubollig is, heeft het mis: het is namelijk weer mega populair aan het worden! De pottenbak- of keramiekcursussen zitten vaak helemaal vol en je kunt overal je eigen accessoires maken of schilderen. Daarnaast zit je heerlijk warm binnen, en ga je creatief te werk. Misschien gebruik je jouw creaties nog deze herfst!

3. Sieraden maken

Ook iets wat steeds populairder wordt: je eigen sieraden maken. Ook dit doe je gemakkelijk binnen, en kun je ermee flaneren wanneer je weer eens naar buiten stapt. Je maakt het zo gek als je zelf wil: gebruik bijvoorbeeld niet alleen kralen, maar ook schelpen die je afgelopen zomer hebt gevonden, porselein, leer of zelfs papier. Laat je creativiteit in de vrije loop, en maak er wat moois van. Vergeet niet wat extra sieraden te maken, zodat je deze cadeau doet met de feestdagen!

4. Journaling

Creatief bezig zijn én je gevoelens en gedachten kwijtkunnen werkt ontspannend. Schrijf bijvoorbeeld iedere ochtend of avond in een bullet journal, een dagboek of een art journal. Maak er gekke tekeningetjes bij, plak er foto's in en maak het vooral jouw safe space, om alles te delen en later zelf terug te lezen.

5. Naaien

Hoe leuk is het om je eigen kleding te maken? Leer je oude kleding, of kleding die je hebt gevonden bij de kringloopwinkel, te vermaken naar je eigen postuur. Zo voelen (oude) kledingstukken weer als nieuw en heb je een echte tailor-made outfit. Heb je van alles geprobeerd, maar is het het allemaal nét niet? Zoek dan een patroon op en maak zelf een kledingstuk van een lap stof.