De leukste ideeën voor in een bullet journal

Vrije tijd door Esra

Een bullet journal mag je gerust een creatieve agenda noemen. Een agenda die niet alleen bedoeld is voor het maken van een planning, maar ook voor het ‘vastleggen’ van herinneringen, taken, gedachtes, doelen, voortgangen en gewoontes. Heb jij inspiratie nodig voor het vullen van jouw bullet journal? Lees dan snel verder! Wij delen de leukste ideeën.

Denk aan selfcare

Het is belangrijk dat je goed voor jezelf blijft zorgen. Jij bent ten slotte zelf degene waar je het je hele leven mee moet doen. Geef daarom aandacht aan selfcare in je bullet journal. Hoe je deze bladzijdes invult, is aan jezelf. Denk bijvoorbeeld aan een checklist waarin je nagaat of je die desbetreffende dag of week genoeg tijd hebt besteed aan de ‘selfcare activiteiten’. Of een bladzijde vol met reminders voor wanneer het mentaal even minder goed gaat.

Een boekenkast

Ben jij een echte boekenworm? Maak dan een ‘boekenkast’ in jouw bullet journal. Teken allereerst een aantal boekenplanken en ‘zet’ deze vol met boeken met een kale kaft. Elke keer als je een boek uit hebt gelezen, zet je de titel op één van deze boeken. Zo zie je gemakkelijk terug welke boeken je al gelezen hebt.

Hoe denk jij over jouw toekomst?

De toekomst is onvoorspelbaar, maar dat betekent niet dat we geen toekomstbeeld mogen creëren in ons hoofd. Zie jij tegen jouw toekomst op of kijk je er juist naar uit? Pak jouw bullet journal erbij en beschrijf hoe jij erover denkt. Hoe hoop je dat jouw toekomst eruit komt te zien? Probeer het ook visueel weer te geven.

Bucketlist

Welke plaatsen wil jij graag eens bezoeken? Wat wil jij écht een keer gedaan hebben? En welke doelen wil jij graag bereiken? Oftewel: wat staat er op jouw bucketlist? Geef deze lijst een plekje in jouw bullet journal en kruis iets af wanneer je het hebt voltooid. Een mooie manier om jouw doelen op een rijtje te krijgen. En niet te vergeten: iets af mogen strepen geeft altijd een fijn gevoel, vind je niet?

Lees ook: 7x manieren om je eigen leven te romantiseren

Je favoriete delen van de vakantie

Ben jij tijdens jouw vakantie op een aantal mooie plekken geweest die je graag wilt vastleggen? Leg dit dan vast in jouw bullet journal. Print een aantal leuke foto’s uit en plak deze erin. Schrijf bijvoorbeeld je favoriete herinneringen, restaurants en plekjes erbij. Maak het af met een vliegticket of een ander soort bewijs van de vakantie. Heel leuk om dit zo nu en dan terug te lezen.

Quotes

Kom jij op sociale media wel eens een mooie quote tegen die je niet wil vergeten? Je maakt er een screenshot van en vervolgens verdwijnt die tussen al die duizenden foto’s in je galerij… In plaats van een screenshot, is het veel leuker om deze quotes te bewaren in jouw bullet journal.