Zo vaak zou je je AirPods schoon moeten maken

Vrije tijd door Chloe

Of je nou de officiele AirPods hebt of andere oortjes: de kans is groot dat je deze dagelijks gebruikt en ook echt niet zonder kan. En omdat we ze zo vaak gebruiken, moeten we ze ook regelmatig schoonmaken. Maar hoe vaak moet dat nou eigenlijk? Wij zochten het uit.

Zo vaak moet je je airpods schoonmaken

Aangezien je je AirPods dagelijks in je oren hebt zitten, kan er veel vuil in ophopen. Daarnaast leg je ze misschien nog op verschillende andere plekken neer en zal al het vuil, stof en oorsmeer zich hierin ophopen. En vervolgens stop jij dit weer in je oren. Niet heel fris. Niet gek dat ze af en toe dus een schoonmaakbeurt nodig hebben. Hoe vaak? Volgens Apple zou je minstens één keer per week je AirPods moeten schoonmaken. Oeps...

Hoe maak je je AirPods schoon?

Goed, je hoort ze dus minimaal één keer per week schoonmaken. Maar hoe doe je dat dan? Dat is eigenlijk heel simpel. Gebruik een tandenstoker en haal voorzichtig en opgehoopte vuil weg. Hierna kan je een niet gebruikte handtandenborstel gebruiken om overig vuil weg te halen. Voor een paar euro kan je trouwens ook een borsteltje kopen speciaal voor het schoonmaken van je AirPods. Vervolgens maak je natuurlijk ook de buitenkant en de case even schoon. Hier zit je tenslotte de hele tijd met je vingers aan, dus ook deze kunnen wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Gebruik hiervoor een flesje met 70% alcohol om ze echt grondig te reinigen. Wel even opletten dat dit niet in de binnenkant van de oortjes komt, want dat zullen ze niet overleven.