Weinig tijd maar wil je toch iets leuks doen met je geliefde? 7x mini date ideeën

Relaties door Esra

Misschien ken je het wel: je wil samen met je partner iets leuks doen, maar jullie agenda staat vol met afspraken. Hebben jij en jouw partner weinig tijd, maar willen jullie wel graag iets samen doen? Wij hebben de beste tips. In dit artikel delen wij 7 leuke, gezellige en korte date ideeën, die gegarandeerd zorgen voor een leuke tijd samen!

Samen koken

Samen een heerlijke maaltijd voorbereiden kost niet alleen weinig tijd, het is ook nog eens heel gezellig. Kies jullie favoriete gerechten uit, zet leuke muziek op en ga aan de slag. Er zijn veel recepten die binnen 20 minuten klaar zijn. Denk aan een heerlijke, frisse salade of een wrap met pulled zalm, wortel en komkommer. Dat is toch genieten!

HEMA-date

Hebben jullie zin om buitenshuis iets te eten en drinken, maar geen tijd om rustig plaats te nemen in een eettentje? Ga dan naar één van de HEMA-restaurants. Als het rustig is, zit je al binnen 5 minuten te genieten van een lekker belegd broodje en een heerlijke, warme koffie. Het is ook een optie om dit to-go mee te nemen: dat gaat nóg sneller.

Lees ook: Gaan jullie op dubbeldate? Dit zijn de leukste activiteiten

Wandelen

Even een frisse neus halen is niet alleen goed voor je lichaam en gezondheid, ook is het een hele makkelijke manier om samen iets buitenshuis te ondernemen. Loop door de mooie, afgelegen paden en geniet van al het moois om jullie heen. Loop in de winter, om jezelf op te warmen, ook even langs een koffietentje voor een koffie of warme chocolademelk to-go. En in de zomer is een verkoelend ijsje natuurlijk nooit verkeerd.

Spelletjes

Een erg leuke manier om in huis de tijd samen door te brengen, is door jullie favoriete spellen te spelen. Pak de spellen uit de kast, zet eventueel een aantal lekkere snacks op tafel en let the game begin! Wie gaat er winnen?

Struinen door winkels

Ook als je niet graag veel geld uitgeeft, is het erg leuk om door verschillende winkels te struinen. Denk bijvoorbeeld aan de Primark of Ikea. Deze grote winkels hebben een ruim assortiment aan producten voor veel verschillende einddoelen. Hier ga je je niet snel vervelen, óók wanneer je niets koopt. Budget- proof, gezellig en origineel: klinkt als een perfecte mini-date, toch?

Film kijken

Een cliché dat niet kan missen in dit rijtje met ideeën voor mini-dates: een film kijken. Het kost weinig tijd en moeite, maar het is wel heel gezellig. Kies een leuke film uit, pak een aantal lekkere snacks en kruip gezellig tegen elkaar aan op de bank.

Maak het huis kerst-proof

De feestdagen staan weer bijna om de hoek! Zijn jullie er alweer klaar voor? Mochten jullie er nog niet klaar voor zijn, plan dan samen een middag in om het huis helemaal kerst-proof te maken. Het is nooit te vroeg om je huis in de kerstsferen te brengen, toch? Haal alle benodigdheden in huis, zet de kerstmuziek aan en versieren maar!