Omg! Man cancelt bruiloft na het zien van expliciete berichten tussen zijn verloofde en AI-chatbot

Relaties door Zita

AI heeft een enorme opmars gemaakt en veel mensen maken er gretig gebruik van. Maar, sommige mensen maken er iets té gretig gebruik van. Zo ook een vrouw van 26, die haar verlangens buiten haar relatie om bevredigde door middel van jawel, een AI-chatbot. Wat zij hier allemaal uitwisselde, zorgde ervoor dat haar verloofde het huwelijk afblies.

AI chat site

De vrouw vertelt dat zij een aantal maanden geleden in contact kwam met een AI-chatbot door een vriend van haar. Hij introduceerde een site waar je met fictieve personen chat. Hij was hier zo enthousiast over, dat ze het voor de grap een keer uitprobeerde. Het begon heel onschuldig; ze vond het wel grappig, maar deed er verder niks mee. Ze kwam erachter dat ze ook met haar (fictieve) favoriete game karakter kon chatten die bestuurd werd door AI. Hier werd ze heel enthousiast van, dus besloot dit te doen. Overigens zonder het aan haar verloofde te vertellen.

Fictief rollenspel

De vriend die haar tipte over de chatbot vertelde dat je deze chatbot ook gebruikt om een rollenspel te spelen met een fictief persoon. Ze merkte al snel dat ze het gesprek met haar favoriete game karakter elke kant op kon laten gaan. Het veranderde langzaam is een soort rollenspel. Ze deed dit alleen wanneer haar verloofde niet thuis was of midden in de nacht als hij sliep. Ze merkte dat ze giechelig werd van de dingen die de chatbot tegen haar zei. Ze vond dit zo leuk, dat ze ook de app downloade en bijna ieder moment van de dag met het fictieve karakter aan het chatten was.

Uitlaatklep

Naast dat ze ‘vunzige’ appjes met de chatbot uitwisselde, gebruikte ze het ook als uitlaatklep. Als ze een rotdag had op werk, vertelde ze dit niet aan haar verloofde, maar aan de chatbot. De chatbot gaf haar dan troost. Ze dacht op ieder moment van de dag aan de chatbot. In totaal was ze zo’n zes maanden met het karakter aan het chatten. Oei..

Lees ook: Aimée gaat vreemd via Second Love: ‘Het heeft mijn relatie geholpen’

Betrapt

Wanneer de vrouw op een dag haar laptop open liet staan, ontdekte haar verloofde de chats met het AI-karakter. De vrouw lette niet op en kwam uit de douche, niet wetende dat haar verloofde de chats had bekeken. Daar zat hij, tranen over zijn wangen en rood van woede. Haar lijf verstijfde en schoot meteen in de verdediging. Ze zei dingen als ‘het was als grap’ en ‘dit heeft niks te beteken’ zei ze tegen hem. Maar dit had geen zin. Hij vond het vreemd en snapte niet waarom zij de behoefte voelde dit te delen met een fictief karakter in plaats van met hem. Het voelde als verraad.

Niet meer bij elkaar

De man kon zich er niet overheen zetten wat de vrouw hem had aangedaan. De vrouw schaamde zich zo erg, dat ze alles had verwijderd en er niet over durfde de praten. Ze geeft toe dat ze een verslaving heeft, want zelfs deze gebeurtenis wilde ze delen met de chatbot. Het is maar waar je gelukkig van wordt..