Het is Wereld Vriendelijkheidsdag: wat kun je doen?

Lifestyle door Anjali

Normaliter doe je (hopelijk) al je best om aardig tegen mensen te zijn en ze af en toe te verrassen, maar op Wereld Vriendelijkheidsdag zetten we natuurlijk ons beste beentje voor. Wat zijn simpele dingen waarmee je iemands dag kunt verbeteren?

1. Geef een compliment

Kijk eens om je heen, vind je een kapsel of outfit leuk? Zeg het dan! Geef een vriend, familielid, collega of vreemde een welgemeend compliment. Dit hoeft overigens niet alleen over uiterlijk te gaan: als je iemand iets goed vindt doen of ziet dat iemand grote stappen zet, is het leuk om waardering te tonen.

2. Vreindelijkheid is meerdere vormen

Probeer te variëren in vriendelijkheid: haal niet elke dag een kopje koffie voor iemand, maar wees alert en bedenk hoe je diegene nog meer kunt helpen. Een lastig klusje misschien? Let wel op dat je dingen doet die je daadwerkelijk leuk vindt, of dingen die je zelf aankan. Trakteren op een etentje als je zelf krap bij kas zit gaat je niet goed doen.

3. Lach

Vriendelijkheid begint met uitstraling. Begin met een glimlach, en je zult merken dat je niet alleen lekkerder in je vel zit, maar dat anderen ook sneller aardig tegen je zullen doen. Vriendelijkheid is wederzijds.

4. Doneer spullen

Grote kans dat je nog spullen hebt die je nooit gebruikt of draagt. Hoe je er vanaf kunt komen is simpel: doneer het aan een goed doel! Breng het naar de kringloop of een afgiftepunt, zodat anderen er nog veel plezier van kunnen ervaren.