6x manieren om je noedels nóg lekkerder te maken

Eten door Anjali

Zijn instant noodles geen goede maaltijd? Dan zit je verkeerd, want met deze tips maak jij van een goedkoop pakje een michelin-waardig kommetje. Wat ga jij vanavond eten?

Overheerlijke toevoegingen

Deze extraatjes zorgen voor een ware upgrade aan jouw instant noodles:

 

  1. Groenten: Als wortel, paksoi, maïs of champignons.
  2. Zacht gekookt ei: Geef je noedels een boost met een heerlijk zacht gekookt eitje, pluspunten als je deze hebt gemarineerd in soja. Snijd het ei door midden en leg met de binnenkant boven op de noedels voor een insta-waardige foto.
  3. Sausjes: Sojasaus, Kewpie mayonaise, hoisin, sriracha, vissaus, oestersaus, noem het maar op. de opties zijn eindeloos en kunnen vaak met elkaar gecombineerd worden. Probeer wel altijd eerst een beetje te proeven, want je noedels weggooien is zonde.
  4. Vlees, vis of vega: Heb je nog wat kip, tofu, buikspek of garnalen over? Weggooien is zonde, en daarbij is het dé toevoeging voor je noedels.
  5. Verse kruiden: Taugé, knoflook, bieslook, koriander, bosui, gebakken uitjes, chilivlokken, ga zo maar door. Het enige wat je niet nodig zult hebben is zout.
  6. Chili-olie: Een beetje chili-olie toevoegen doet geen kwaad, maar verbetert het recept met vele malen. Als je niet van pittig eten houdt, gebruik dan een half theelepeltje, alleen voor de smaak.