Je eigen kaarsen schilderen: alles wat je moet weten

Vrije tijd door Chloe

Een hobby die de laatste tijd enorm gegroeid is in populariteit is het schilderen van kaarsen. Natuurlijk is het ook heerlijk om met dit weer lekker creatief bezig te zijn en dan heb je ook nog eens iets leuks voor in huis. Wil jij ook je eigen kaarsen schilderen? Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Kaarsen schilderen

Als je TikTok of Instagram opent ontkom je er bijna niet aan: video's van mensen die de leukste creaties maken door kaarsen de schilderen. Een hele leuke hobby die je zelf thuis kan uitvoeren. Dit kan alleen, maar natuurlijk ook met al je vriendinnen. Het leukste is dat je aan het eind van de avond een paar unieke kaarsen hebt om gezellig in huis te zetten.

Wat heb je nodig?

Goed, je wilt ook je eigen kaarsen schilderen. Maar wat heb je dan nodig? Allereerst natuurlijk een paar kaarsen. Meestal wordt er gekozen voor dinerkaarsen, maar je kan natuurlijk ook andere kaarsen beschilderen. Verder heb je natuurlijk verf nodig. Je kan het beste kiezen voor acrylverf om je kaarsen te beschilderen en natuurlijk een aantal dunne kwastjes. Ook is een oude krant zodat je niet op je tafel kan morsen wel zo handig en een kandelaar waar je de kaars in kan zetten om de verf te laten drogen.

Inspiratie

Weet je niet zo goed wat je precies wilt schilderen? Geen probleem. Pinterest staat namelijk vol met inspiratie. Maak bijvoorbeeld mooie bloemen of maak vast een feestelijke kaars voor de kerst. Even scrollen en je hebt zo een heel leuk moodboard bij elkaar.