Interessant! Daniel Radcliffe maakt docu over 'zijn' verlamd geraakte stuntman uit Harry Potter

Media door Jennifer

In een nieuwe film of serie over Harry Potter hoeft Daniel Radcliffe niet meer te spelen. Wel zit de populaire filmreeks natuurlijk voor altijd in zijn hart: cast en crew meegerekend. Zo was de acteur de afgelopen tijd bezig met de documentaire David Holmes: The Boy Who Lived, die binnenkort verschijnt op streamingdienst HBO Max. In deze docu wordt het verhaal verteld van 'zijn' stuntman uit Harry Potter, die verlamd raakte bij een ongeval op de set. Wow!

Daniel Radcliffe maakt documentaire over stuntman uit Harry Potter

Als je de Harry Potter-films kent, snap je wel dat de acteurs af en toe een stunt double nodig hebben. Voor acteur Daniel Radcliffe was David Holmes jarenlang de stuntman. Vanaf de eerste Harry Potter-film tot aan de één na laatste, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1, werkte hij samen met de topacteur uit de film. En over deze stuntman heeft Daniel nu samen met regisseur Dan Hartley een documentaire gemaakt, genaamd David Holmes: The Boy Who Lived. Dat klinkt op zichzelf direct als een interessante docu, maar wordt nog interessanter door het verhaal van David. Wat blijkt? Misschien heb je het weleens voorbij zien komen, maar één van de stunts tijdens de opnames is niet goed verlopen. Gedurende de opnames van de één na laatste Harry Potter-film maakte stuntman David een flinke klap, waardoor hij zijn nek had gebroken. Vervolgens blijkt hij vanaf zijn borst verlamd. Heftig!

Verlamd geraakt door vliegscène

In een interview met het Engelse Mirror vertelde David, dat hij verlamd is geraakt door een vliegscène. Gedurende de repetitie werd hij per ongeluk tegen een muur gelanceerd, waardoor hij direct zijn nek brak. Ouch. Vervolgens verbleef hij zes maanden in een ziekenhuis in Londen, waar hij uiteindelijk ontdekte dat hij verlamd was vanaf zijn borst. Het was ook wel een heftig ongeval, waarvan hij blijkbaar weleens flashbacks krijgt. "Ik beleef het soms opnieuw als ik in slaap val," vertelde hij aan Mirror. "Maar het is iets waar ik mee heb leren leven en mee om kan gaan."

In de documentaire over David komen openhartige, persoonlijke opnames voorbij van de stuntman, beelden van achter de schermen, maar ook diverse interviews. Ook Daniel, die uitvoerend producent is van de documentaire, spreekt meerdere malen voor de camera. Op 15 november 2023 gaat de documentaire in première. Daarna is de docu te zien op streamingdienst HBO Max.

Lees ook: Daniel Radcliffe hoeft geen rol in nieuwe Harry Potter-serie: "serie heeft mij niet nodig"