Anya (35) heeft nog nooit gezoend: "gedachte om met een man te praten geeft anxiety"

Single & daten door Jennifer

De gemiddelde persoon krijgt vaak al tijdens de tienertijd verliefdheidsgevoelens voor anderen. Een eerste kus komt dan ook regelmatig voor rond de vijftiende levensjaar. Al bestaan er zeker ook een hoop laatbloeiers, bij wie het allemaal wat langzamer gaat. Zo is Anya op 35-jarige leeftijd nog maagd en heeft ze door haar anxiety zelfs nog nooit een romantische date gehad.

Anya is nog maagd op haar 35ste

De liefde vinden is niet voor iedereen even makkelijk. Waar sommige mensen in hun puberteit al meerdere keren verkering krijgen, lukt dat andere pas na hun twintigste. De 35-jarige Anya is één van die mensen, waar het op latere leeftijd nog niet is gelukt in de liefde. Ze is gewoonweg niet zo dol op uitgaan en socializen. Naar eigen zeggen zit ze liever binnen "cake te eten". Alleen ontmoet ze zo helaas niet makkelijk de liefde van haar leven, waar ze zeker wel naar verlangt. Terwijl zij nog steeds single is, ziet ze om haar heen vrienden verliefd worden en trouwen. Dingen die ze zelf ooit hoopt te ervaren.

Nooit gezoend

Anya heeft namelijk echt nog nul ervaring op het gebied van liefde. Een romantische date met een man heeft ze nog nooit gehad, laat staan dat ze ooit gezoend heeft. Ze vindt het doodeng om met een man te praten. "Ik heb nooit het zelfvertrouwen gehad om met een man te praten, laat staan een afspraakje te maken," vertelt Anya in een interview met de Engelse Mirror. Ze weet gewoon niet wat ze dan moet zeggen. "Het voelt vreemd om op mijn leeftijd nog maagd te zijn," geeft ze toe. Dat terwijl het niet erg zou moeten zijn. Bij sommige mensen gebeuren dingen in het leven nou eenmaal op latere leeftijd. Niets mis mee, toch? Alleen ligt er inderdaad helaas nog een taboe op het zijn van een maagd na je twintigste.

Gelukkig hoeft Anya zich niet helemaal eenzaam te voelen. Ze woont namelijk nog samen met haar ouders, die al veertig jaar getrouwd zijn. "Ze willen me alleen gelukkig zien," vertelt ze. "Maar met de juiste persoon." Ze zoekt iemand, waarmee ze echt een connectie heeft en niet alleen op het fysieke vlak. Alleen moet je je dan wel in het datingcircuit gooien. "En de gedachte om met een man te praten geeft me anxiety," zegt ze. Aww.

Lees ook: Dit is waarom het niet erg is om een laatbloeier te zijn

Geisoleerd leven

De sociale angsten waren er overigens al in haar kindertijd, zo vertelt Anya. Ze werd daardoor ook gepest. Dit heeft ervoor gezorgd, dat ze nu nog steeds angstig is voor sociale evenementen en dus bijvoorbeeld het aangaan van gesprekken met mannen. De problemen werden echt groot op haar zestiende, toen ze strugglede met een depressie. Sindsdien leeft ze zo geisoleerd bij haar ouders. Alleen voelt het nu wel, alsof ze haar 'normale' tienerjaren heeft gemist.

Hopeloze romanticus

Na een mental breakdown in 2010 kwam de ommezwaai. Dat begon eerst met het maken van vrienden, die ze vond via een Facebookgroep. Door haar vrienden ervaarde ze meer plezier in het leven en probeerde ze zelfs datingapps uit. "Maar het leek erop dat de mannen daar alleen op zoek waren naar seks," vertelt ze. "Dat schrikte me echt af." Toch weet Anya het zeker: ze wil veranderen om uiteindelijk het leven te leiden, dat ze kent uit de romantische films. Ze is en blijft een hopeloze romanticus. "Ik heb het gevoel dat ik graag iemand wil ontmoeten, omdat ik niet in de 70 wil zijn met een hoop spijt."

Lees ook: Hartverwarmend moment in Lang Leve de Liefde: 'Al 16 jaar niet gezoend'