Dit is hoe vaak je je kussensloop moet wassen

Lifestyle door Anjali

Zoals je misschien wel aan de titel af kunt lezen, was je je kussensloop waarschijnlijk veel te weinig. Dit is hoe vaak je 'm écht moet verschonen.

Wassen maar!

Je ligt elke dag op je kussen(sloop). Het wordt viezer door je huid en je haar, hoe vaak je die ook wast. Bacteriën op de huid en in het haar vinden het fijn om zich te nestelen in de stof van je kussensloop, en wanneer je elke nacht op je kussen slaapt, komen die bacteriën weer terug op je hoofd. Zo krijg je sneller acné en wordt je haar sneller vettig.

Het is toch schoon?

Om maar duidelijk antwoord te geven: hoe schoon je kussensloop ook nog lijkt, je moet 'm écht vaker wassen. De vuistregel is twee à drie keer per week wassen, en hoewel dit veel lijkt, is het zowel goed voor je gezondheid als je hygiëne. Door je kussensloop vaker te wassen verminder je de bacteriën in je kussensloop, haar en huid.

Haarwasdag

Vind je het moeilijk om niet te vergeten dat je je kussensloop moet wassen? Houd dan goed in de gaten wanneer je je haar wast: op deze dagen kun je de sloop in de was gooien. Hoe lekker is het op een schoon kussen met schoon haar te gaan slapen? Was de kussensloop in de middag zodat 'ie in de avond droog is, en was je haar in de avond. Zo kun je tegelijkertijd van beiden genieten.

Pillowtalk

Ook erg belangrijk: vergeet ook niet je kussens te wassen. Bacteriën kunnen niet alleen op je huid, haar of kussensloop zitten, maar trekken ook graag in je kussensloop. Was daarom twee keer per jaar je kussen, maar vergeet niet te checken of deze wel in de wasmachine kan. Kan die niet? Houd het kussen dan een dag in een teiltje met water en wasmiddel, knijp vervolgens goed uit en laat een aantal dagen drogen. Zorg er wel voor dat je een extra kussen achter de hand hebt, dan slaap je voortaan als een roosje.