Muggenbult? Zo kom je het snelst van de jeuk af

Lichaam door Chloe

Als er iets is wat echt vervelend is, dan zijn het wel muggen. 's Nachts houden ze ons wakker met gezoem en de volgende ochtend wordt je wakker vol muggenbulten. En daar heb je nog wel even last van, want de jeuk kan zomaar een paar dagen duren. Wil jij hier zo snel mogelijk vanaf zijn? Wij vertellen je hoe.

Citroen

Als er een middeltje is wat fris is én werkt tegen de jeuk dan is het wel citroen. Snijd een citroen doormidden of in plakjes. Leg op iedere muggenbult een plakje en laat het zo'n 5 minuutjes intrekken. Het kan wel even prikken als je de bult hebt opengekrabt, maar door het zuur zal de jeuk ook verzachten.

Koelen

Het beste wat je kan doen is direct nadat je bent geprikt je muggenbult koelen. Doe dit voor minimaal 20 minuten. Hierdoor voel je de bult minder en neemt de zwelling af. Je kan hier natuurlijk een zak diepvriesgroenten voor gebruiken of een koelelement wikkelen in een theedoek.

Dampo

Als je vaak verkouden was als kind dan kan je je dit middeltje nog wel herinneren. Het blijkt dat dit niet alleen effectief is tegen een hardnekkige verkoudheid, maar ook tegen een jeukende muggenbulten. Sommige mensen zeggen zelfs dat het de muggen ook op afstand houdt. Een win-win dus!

Keukenzout

Wil je directe verzachting van de jeuk? Meng dan een eetlepel keukenzout met een halve liter water en breng dit aan op de muggenbeet. Laat het vervolgens enkele minuten inwerken en spoel het hierna weg met warm water. Zo ben je direct van de jeuk af!A

Azijn

Nog zo'n middeltje wat we allemaal in huis hebben en perfect werkt tegen de jeuk is azijn. Dep een watje in de natuurazijn en laat het enkele minuten liggen op je muggenbult. Hierna zal je merken dat de jeuk een stuk minder geworden is en je er bijna geen last meer van hebt.