Kutkruiden: een stoombadje voor je euh? kut

Lichaam door Sabine
Nee, je ogen bedriegen je niet. Het bestaat echt: kutkruiden. Zo kun je je poes een beetje extra verwennen (ja, we weten hoe fout het klinkt). Met deze exotische kruiden kun je jezelf down there in de watten leggen met een kruidenbadje.  

Je kunt de kutkruiden zien als een plaatselijke kruidensauna. Een kruidensauna klinkt lekker hoor, maar speciaal voor de poes? Daar hebben we onze bedenkingen wel een beetje bij. Maar er schijnt echt wat te gebeuren wanneer je je poes loslaat.

 
What the Flamoes

Heel leuk hoor: je broekdeksel naar beneden laten zakken om je doos bloot te stellen aan stoom, maar wat is het praktisch nut daar eigenlijk van? Het schijnt dat je er erg van ontspant. Wij vinden het idee nog wel een beetje onwennig, maar hè, we hebben een open mind. Daarnaast is het ook goed voor je cyclus én het werkt als een detox. En het blijkt ook te helpen tegen alles waar wij vrouwen niet over willen praten, zoals: vaginale cysten, aambeien, vleesbomen en nog een gezellig aantal schimmelinfecties.


How to?

Oké, hoe werken die kutkruiden? Het is vrij makkelijk. Je hebt nodig: twee liter kokend water in een pan of een pot, een wc of stoomstoel (misschien heeft je oma nog wel zo’n ding stofhappend op de zolder liggen), 30 gram kutkruiden en een badlaken of badjas.

Ook goed om te weten is dat het niet voor mannen is, je het vooral niet moeten doen wanneer Moeder natuur op bezoek is of wanneer je een spiraaltje hebt en je kunt de kruiden ook beter links laten liggen wanneer je preggo bent.

En voor de wispelturige poes zijn er ook nog eens drie verschillende kruidensmaakjes verkrijgbaar. Lief, speciaal voor de gespannen poes. Stout, speciaal voor de poes die weinig katers op bezoek krijgt en fris voor de poes die juist wel wat actie heeft gehad.

En, ga jij ze gebruiken?