Dit lichaamsdeel wordt het snelste oud

Lichaam door Sascha

Als het aankomt op het onderhouden van onze schoonheid, geloven wij vrouwen heilig in het hydrateren van ons poezelige huidje. Jammer genoeg verouderd de huid rond de borst het snelste. Dus: gebruik die decolleté zolang het nog kan!

 
Boobies. Iets vrouwelijks en iets waar wij af en toe best eens even goed mee mogen pronken met een goed uitgesneden decolleté. Dit mag toch niet eindigen in een verzakte, rimpelige boel?! Uit een studie in het tijdschrift Genome Biology blijkt toch echt dat het borstweefsel het snelst verouderd. Help!


Maria Weiss

Als je je zorgen maakt over de rimpeligheid van je parmante voorgevel, wees dan niet al te snel getreurd, want gelukkig zijn er volgens Marisa Weiss, oprichtster van BreastCancer.org en schrijfster voor Women’s Health, een aantal manieren om die verzakking en veroudering tegen de gaan. Lees daarom snel verder!
 
Oorzaken van de rimpeltjes
Volgens Maria Weiss is borstweefsel gevoelig voor een heleboel zaken die verzakking, verrimpeling en veroudering kunnen veroorzaken. Zo kan het bijvoorbeeld veroorzaakt worden voor door het verkrijgen of verliezen van gewicht, een zwangerschap of slechte beha’s. Ja. Slechte beha’s kunnen ervoor zorgen dat de elasticiteit van het weefsel kan worden uitgerekt. We don’t want that!
 
Oplossing
Maria Weiss zegt dat het hydrateren van de huid een lange weg zal gaan binnenin de borst om het te kunnen beschermen tegen het verouderingsproces, maar er zijn maniertjes! Zo moet je goed opletten met de zon, altijd een SPF opsmeren en uitkijken met het paraderen in de zon met een laag uitgesneden truitje. De zon is funest voor je huid! Vooral rond je borsten, daar is het namelijk uiterst gevoelig. Daarnaast is het belangrijk dat je iedere dag je borsten hydrateert. Smeren maar!
 
Had jij verwacht dat dit plekje van je lichaam het snelste verouderd?