4x redenen om je hond mee te nemen op een date

Single & daten door Anjali

De kans is groot dat jouw trouwe viervieter al één van de grote liefdes van je leven is, maar wat als je nog op zoek bent naar een extra liefde in de vorm van een partner? Dan neem je ze allebei mee! Hier een aantal redenen om je hond mee te nemen op date.

1. IJsbreker

Ben je bang voor een awkward start van de date? Je hond kan dienen als ijsbreker én gesprekspartner. Je hebt meteen iets om over te praten en de aanwezigheid van zo'n lief beestje stimuleert positievere en soepelere gesprekken. Extra pluspunt: je kan samen spelen met je hond, zodat je meteen kan lachen en de stress van een eerste date verdwijnt.

2. Voorproefje

Als je je hond meeneemt op je date kun je gelijk zien hoe je (misschien) toekomstige partner met je beste vriendje op vier poten omgaat. Je krijgt ook meteen een beter inzicht in hun persoonlijkheid, wat alleen maar beter is voor het datingsproces.

3. Origineel en uniek

Niemand zit te wachten op een saaie date. Als je je hond meeneemt, ga je sowieso al andere dingen doen dan een standaard drankje drinken of naar de film gaan. Samen wandelen in mooie landschappen, koffie drinken in een hondencafé of zelfs samen aan dog yoga doen... Kortom: originele en leuke manieren om elkaar goed te leren kennen.

4. Wederzijdse interesses

Als echte hondenliefhebber begrijp je dat een hond een belangrijke rol speelt in je leven. Door jullie honden mee te nemen op date, laat je meteen een belangrijk deel van je leven en persoonlijkheid zien. Ook kun je erachter komen hoe jullie manier van opvoeden is, wat een hele goede basis is voor het vervolg.