Say what? Char (40) verdient ruim 58.000 euro per maand als professionele 'girlfriend'

Single & daten door Jennifer

Een partner vinden is niet voor iedereen even makkelijk. Soms hebben mensen het gewoon te druk met hun eigen leven en geen tijd om te daten. In zo'n geval kun je bijvoorbeeld de 40-jarige Char 'inhuren' als professionele girlfriend. Zij heeft meerdere online vriendjes, die haar een heleboel geld geven in ruil voor dagelijkse foto's, filmpjes en telefoontjes. What?

Char werkt als professionele 'girlfriend'

In het dagelijks leven werkt de 40-jarige Char als personal trainer, maar dat is niet haar enige baan. Het ex-Playboymodel verdient haar centjes namelijk ook met de zogenoemde girlfriend experience. Maandelijks verdient ze daar ruim 58.000 euro mee. Wat ze moet doen? Gewoon haar verschillende online vriendjes tevreden houden, door ze regelmatig een bericht te sturen of te bellen. Dat kunnen foto's zijn van haar ontbijt, maar natuurlijk ook een sexy foto of video in lingerie. Char is namelijk hun vriendin, maar enkel en alleen op beeld. Ze hoeft hier niet voor uit huis. Ze doet alles gewoon lekker vanuit haar bed of vanaf de bank. Hoe relaxt?

Virtueel gezelschap

De vriendjes, door wie de professionele girlfriend wordt ingehuurd, hoeven eigenlijk ook alleen maar aandacht van haar. "De meesten zijn alleen geïnteresseerd om te praten over hoe hun dag verloopt of om wat virtueel gezelschap te hebben," vertelt ze aan het Engelse Mirror. Ze mogen haar inderdaad de hele dag door appen of bellen, soms zelfs op haar privénummer. Ze staat altijd voor ze klaar, zolang ze maar betalen. En dat doen ze zeker! Het duurste pakket uit de girlfriend experience kost ruim 1.000 euro per week en dan krijg je dus dagelijkse telefoongesprekken, video's en ontspannende foto's.

In testament gezet

In de meeste gevallen blijft het nog redelijk 'normaal', maar sommige mannen gaan wel net een stapje verder. Zo vertelt Char dat één van haar vriendjes haar zelfs in zijn testament heeft gezet. Wát? "Hij heeft deze maand meer dan 34.000 euro aan me uitgegeven," zegt ze. "Het begon allemaal met het kopen van mijn privénummer." Na een tijdje te hebben gekletst via de app, werd ze zijn verslaving. Toen belandde ze in zijn testament. "De meesten raken uiteindelijk licht verslaafd," vertelt ze. "Ze vinden het allemaal geweldig."

Te druk voor echte liefde

Overigens is Char ook gewoon de moeder van een 22-jarige dochter, die haar trouwens helpt bij haar carrière als professionele girlfriend. Volgens Char geeft haar dochter altijd nog een laatste mening over de foto's, die ze verstuurt naar haar 'vriendjes'. Heeft ze momenteel eigenlijk ook écht een partner? Op dit moment niet, vertelt Char. "Ik heb nu te veel 'baby's' om mee om te gaan, dus ik ben niet op zoek naar liefde," legt ze uit. "Ik denk dat ze jaloers zouden worden, als ik dat wel deed."

In het begin was het overigens niet makkelijk om te werken als professionele girlfriend. Toen had ze heel erg last van slut shaming. "Toen ik net begon werd het erg afgekeurd en kreeg ik veel te verduren, waardoor ik me schaamde," vertelt ze. "Er werd tegen me gezegd: 'je hebt geen waardigheid' of 'respecteer jezelf'." Inmiddels trekt ze zich niets meer aan, van wat anderen over haar zeggen.

Lees ook: Met deze tips wordt online daten een stuk leuker en spannender