Met deze tips wordt online daten een stuk leuker en spannender

Single & daten door Maya Luz

Online daten is leuk, maar het kan ook extreem vermoeiend zijn. Dates blijken minder leuk dan ze zich voordeden of gesprekken lopen snel uit op iets waar jij totaal niet op zat te wachten. Wil jij jouw online datingleven leuker en spannender maken? Dit is hoe je dat voor elkaar krijgt!

Lees ook: 10 vragen om te stellen tijdens een eerste date om het ijs te breken

Wees niet bang om het gesprek te openen

Op sommige datingapps is het gesprek laten openen door de vrouw de norm, maar bij andere is dit niet echt het geval. Voor sommige vrouwen is het nogal een drempel om het gesprek te openen en wij snappen dat helemaal. Maar als je je datingleven iets meer spanning wil geven, is het juist ook leuk om wel zelf het gesprek te openen. Hiermee laat je je match zien dat je interesse hebt en assertief bent. Initiatief tonen is met daten altijd iets goeds!

Verzin een aantal originele ijsbrekers

Als je dan het gesprek gaat openen, moet je wel een leuke openingszin hebben. Dat is de beste manier om een leuk gesprek te starten. Verzin een aantal originele openingszinnen of vragen die je kunt gebruiken als ijsbreker. Hiermee val je gelijk lekker op en kun je een uniek gesprek starten. De manier waarop ze ingaan op je opener kan ook veel zeggen over hen als persoon, nog iets handigs om rekening mee te houden.

Ga wat vaker voor mensen die niet per se je type zijn

Op datingapps vallen we allemaal na een tijdje in een patroon. We matchen alleen maar met mensen die perfect ons type zijn, maar daar wordt het eigenlijk ook nooit wat mee. Om je datingleven weer wat spannender te maken, kun je eens kijken of je met mensen kunt matchen die wat meer buiten je comfort zone liggen. Je moet ze natuurlijk nog steeds wel leuk en aantrekkelijk vinden, anders komt die connectie niet echt op gang. Maar kijk eens verder dan je neus lang is en swipe de mensen die je voorheen naar links zou swipen wat vaker naar rechts.

Weet wanneer je het af moet kappen

Daten kan heel snel stom worden wanneer we vast blijven zitten in gesprekken die nergens heen gaan of simpelweg saai zijn. Om je datingleven interessant te houden, is het goed om dit soort gesprekken zo snel mogelijk af te kappen. Laat die persoon weten dat je het leuk vond om ze te spreken maar dat je het graag hierbij houdt en zoek vervolgens verder. Contact blijven houden met een match waarvan je toch al weet dat het niks gaat worden is zo zonde van je tijd.

Vraag hen eens mee uit

Ondanks het feit dat het 2023 is, is het nog steeds erg normaal dat de vrouw wacht totdat de man hen mee uitvraagt. Ben jij een vrouw die op mannen valt en herken jij jezelf hierin? Stap dan eens uit je comfortzone en vraag hem mee uit. Dit geeft jou de mogelijkheid om leuke dates voor te stellen in plaats van dat je af moet wachten totdat hij met iets komt. Neem de controle over je datingleven in eigen handen!

Lees ook: Budgetproof daten: de leukste ideeën