Verliefdheid stoppen: hoe doe je dat?

Single & daten door Lien

Het gevoel van vlinders in je buik is niet altijd gewenst. Hoe stop je een verliefdheid? Deze suggesties helpen je op weg.

Verliefdheid stoppen

Misschien voel je je nog steeds emotioneel verbonden met je vorige partner of heb je gevoeles voor iemand met wie je niet samen kunt zijn. Wat de reden ook is, er bestaan verschillende manieren waarop je je verliefdheid kunt stoppen. Dit zijn ze:

Focus op negatieve eigenschappen

Wanneer je stapelverliefd bent kan het moeilijk zijn om voorbij deze emoties te denken. Door je roze bril zie je het allemaal net even wat minder realistisch. Als je constant positieve gedachten denkt over je crush, zet je diegene alleen maar meer op een voetstuk. Wat er dan met je verliefdheid gebeurt is dat dit alleen maar toeneemt. Richt je daarom liever op de negatieve aspecten van die persoon. Dat klinkt misschien onaardig, maar jou helpt het om van je verliefdheid af te komen.

Verbreek contact

Laat diegene volledig los en verbreek het contact. Het klinkt misschien rigoreus, maar het is wel effectief. Verbreek ook alle 'online' connecties die je met die persoon hebt. Blokkeer zijn of haar nummer en verwijder diegene van social media.  Op die manier wordt je niet constant aan je crush herinnerd. Het kan lastig zijn om het contact volledig te stoppen met iemand waar je gevoelens voor hebt, maar voor jouw eigen welzijn is dit een verstandige zet.

Zoek afleiding

Probeer je gebroken hart te helen door meer quality time door te brengen met vrienden. Misschien vind je het fijn om met hen over je gevoelens te praten of waardeer je het juist wanneer ze je wat afleiding geven. Richt je energie en tijd op mensen die jou een goed gevoel geven, dan zal je zien dat die verliefdheid snel wegebt.

Meer lezen: Niet meer verliefd? Dit zijn mogelijke signalen

Het is niet altijd mogelijk om gevoelens zomaar uit te schakelen, maar onthoud dat het uiteindelijk over gaat. De liefde komt vanzelf weer op je pad en deze verliefdheid is dan niets meer dan een herinnering.