Vakantieliefde: zo pak je het aan

Single & daten door Maya Luz

Ga jij deze zomer nog op vakantie en ben je single? Wie weet ontmoet je tijdens je vakantie dan nog wel een heel leuk iemand. Er ontstaat een vakantieliefde, maar hoe ga je hier eigenlijk mee om? Dit is hoe jij een leuke zomerse fling kunt hebben zonder je hart te breken.

Lees ook: Hoe weet je of je verliefd bent op iemand? Dit zijn de zeven signalen

Bespreek verwachtingen

Wanneer je iemand ontmoet, en je diegene leuk gaat vinden, kan je brein nogal op hol slaan. Je ziet een toekomstbeeld met die persoon, maar misschien staat de ander er wel totaal anders in. Een vakantieliefde blijft meestal casual, maar dit is niet altijd zo. Bespreek met de ander wat ze van jullie connectie verwachten. Als de ander het puur casual wil houden en niet buiten de vakantie wil daten, dan kun je gelijk stoppen met dagdromen over jullie bruiloft. Zien ze het wel zitten om het na de vakantie weer op te pakken, dan kun je hier rekening mee houden. Onthoud om respect te hebben voor elkaars wensen en verwachtingen. Een vakantieliefde moet iets moois en leuks zijn!

Doe leuke dingen samen, maar laat het niet je hele vakantie overnemen

Als je iemand hebt ontmoet tijdens je vakantie, krijg je al snel de neiging om veel met die persoon te gaan doen. Dat is logisch, je hebt tenslotte maar beperkte tijd met hen. Maar vergeet niet dat je niet met hen op vakantie bent. Laat je travel buddies niet zitten. Houd je aan de gemaakte plannen en maak waar dit kan ruimte voor je vakantie vlam. Betrek je vakantieliefde ook alleen bij plannen als de rest van de groep het hiermee eens is. Dring hen niet op.

Houd contact, maar houd er rekening mee dat dit snel kan verwateren

Of je vakantieliefde nou Nederlands is of niet, het contact kan na de vakantie snel verwateren. Jullie zien elkaar niet meer dagelijks en verliezen elkaar uit het oog wanneer het normale leven weer begint. Ga elkaar vooral volgen op sociale media, wissel nummers uit en spreek wat af, maar leg hier niet te veel druk op. Het is leuk om achteraf contact te houden, maar het moet geen verplichting zijn.

Wees realistisch

Last but not least, het punt dat alle vorige punten samenbindt: wees realistisch. Als jullie elkaar willen blijven spreken na de vakantie, heb dan geen hoge verwachtingen. Iemand kan echt ontzettend leuk zijn tijdens de vakantie, maar erna kan het echte leven roet in het eten gooien. Dit kan ontzettend jammer zijn en dit snappen we volledig. Maar als je van tevoren al niet te veel verwacht van je vakantieliefde na de vakantie, kun je je hart ook niet laten breken.

Lees ook: Om deze redenen wil je nog even single blijven