Hoe weet je of je verliefd bent op iemand? Dit zijn de zeven signalen

Relaties door Maya Luz

Ben je met iemand aan het daten en gaat het echt de goede kant op? Dan is de kans zeker aanwezig dat je verliefd wordt op diegene, of dit zelfs al bent! Weten of je voor iemand aan het vallen bent? Dit zijn de zeven signalen.

Lees ook: Door deze fases gaat een man heen als hij verliefd wordt

Je kan niet stoppen met aan die persoon denken

Als je verliefd bent, is het moeilijk om je te focussen op de dagelijkse dingen. Het enige wat er in jou hoofd omgaat, is gedachten over die ene persoon. Je kan alleen maar aan hen denken. Over hoe ze eruit ziet, hoe hun stem klinkt, hoe jullie meest recente date was etc.. Je bent constant aan het dagdromen. De mensen in je omgeving moeten daardoor soms veel moeite doen om je aandacht te trekken.

Je kent hen beter dan iedereen

Een relatie opbouwen met iemand kost veel werk. Je gaat iemand net zo goed leren kennen als dat je jezelf kent. Uiteindelijk ga je elkaars zinnen afmaken, weet je het antwoord al op vragen voordat je ze gesteld hebt of weet je sneller wat zij zouden willen eten dan jijzelf.

via GIPHY

Je denkt vaak na over een toekomst met die persoon

Als je echt verliefd bent op iemand, kan je je geen leven meer voorstellen zonder die persoon. Je bent dan ook vaak in gedachten verzonken over hoe jullie toekomst samen eruit gaat zien. Denk aan waar jullie zouden willen wonen, hoeveel kinderen jullie willen en hoe ze gaan heten en wat voor jurk je zou willen dragen tijdens jullie bruiloft.

Tijd doorbrengen met hen is een prioriteit voor jou

Wanneer je verliefd bent, wil je niks liever dan tijd doorbrengen met die persoon. Je zegt misschien zelfs plannen af om bij hen te kunnen zijn. Je kijkt constant uit naar jullie volgende afspraakje. Onthoud wel dat je leven buiten je relatie gewoon doorgaat! Laat dus geen belangrijke mensen vallen om bij hen te zijn! Achteraf zal je jezelf dankbaar zijn hiervoor.

Je voelt je veilig

Je veilig voelen bij je partner is ontzettend belangrijk. Hoe dit zich precies voordoet is moeilijk om uit te leggen. Maar je hebt in ieder geval het gevoel dat je volledig jezelf kunt zijn bij diegene. Geen onderwerp is te gek. Jullie kunnen overal over praten, want je hebt het gevoel dat die persoon jou nooit zou veroordelen. Als jullie samen zijn, voelen jullie je op je gemak.

Je wil ze graag aanraken

Fysieke intimiteit is belangrijk in een relatie. Iemand constant aan willen raken kan naast verliefdheid ook een teken van lust zijn. Maar aanraken gaat natuurlijk verder dan alleen seks. Je wil bijvoorbeeld met ze knuffelen op de bank terwijl jullie een film kijken of elkaars hand vasthouden op straat. Jullie kunnen gewoon niet van elkaar afblijven.

Je voelt je heel goed

Van verliefd zijn wordt je vaak ook simpelweg gelukkig. Je zit lekkerder in je vel, je bent optimistischer en bent constant aan het glimlachen. In je omgeving valt het mensen op dat je straalt! Mocht je het zelf nog niet weten, dan weet je het nu: je bent verliefd!

Lees ook: Fact: de meeste relaties ontstaan uit een vriendschap